Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Протестиращи: В пограничните райони е ужас, където са минали мигрантите трева не никне

Голям протест срещу вълната от нелегални имигранти у нас се проведе в няколко града на страната тази вечер. Недоволните настояват правителството да вземе спешни мерки и да наложи ефективен контрол на границата.
Десетки протестиращи се събраха в центъра на Варна още преди началния час на събитието. Те поискаха изграждането на стена по границата с Турция, освен това настояват и за повече военни и полиция и подобряване на условията на работа на граничните полицаи.

Според хората всеки ден у нас влизат между 700 и 3000 имигранти. Това е в пъти повече от официалните данни. „В пограничните райони е жив ужас. Където са минали мигрантите трева не никне – разбити къщи, козите пътеки сега са като магистрали”, разказа един от гражданите пред БТВ. По думите му местните хора масово са обирани от мигрантите, освен това вече се страхуват да излизат.
В Бургас също се събраха протестиращи, които бяха особено разгневени от информациите, че в града ще се изгражда нов бежански център. В морския град шествието ще премине през центъра до общината.

В столицата много полиция се е събра в началната точка на протеста срещу нелегалните имигранти – пл.”Света Неделя”. Демонстрантите планират да стигнат до Лъвов мост – място, където винаги има голям брой чужденци. Недоволните искат спиране на финансовата помощ за нелегални имигранти и превръщането на центровете от открит тип в затворени.

Междувременно Правителството е одобрило на последното си заседание изграждането на бежански център за временно настаняване в село Бояново, област Елхово. Собствеността на бившата военна база в селото вече е прехвърлена от Министерството на отбраната към областния управител.

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!