Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лавров изненадан защо никой не реагира, когато американската авиация атакува жилищен квартал в Мосул - Чакат ни: Поток от терористи и 1,5 млн. бежанци 

Руският външен министър Сергей Лавров предупреди света, че недобре подготвените и осъществени действия на коалицията, водена от САЩ в иракския град Мосул, ще доведат до предислоциране на терористи от него към съседна Сирия, както и ще създадат вълна от 1,5 млн. бежанци, живеещи все още там.

Причината е, че за разлика от руснаците, които за пореден път дадоха коридор за изтегляне на мирните жители от Алепо, другите не са предоставили такава канализирана възможност за бягство, освен на терористите.

„Дано не са могли или не са успели да предотвратят негативните последствия. Дано причината да не е, че не са искали”, подчерта Сергей Лавров. Той допълни, че е изненадан защо никой не реагира, когато във вторник американската авиация атакува жилищен квартал в Мосул, след като се вдига такава аларма, когато руските войски доста по-грижливо прочистват сирийския Алепо от терористите.

В подкрепа на усилията на шефа на своята дипломация, президентът Путин проведе важни телефонни разговори с президента на Турция и премиера на Ирак. В тях той изрази взаимната надежда за решаване на конфликта и траното унищожаване на терористите от ИДИЛ. 

19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!