Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цирк: Джихадистите в Алепо взеха заложници западните си инструктори

В пълна гротеска се превърна битката за Алепо, след като стана ясно, че отчаяните терористи от "Ал Нусра" са... взели за заложници самите западни инструктори, изпратени им да помагат срещу Асад. Това е една от причините за истерията на запад, защото джихадистите поставят по същество неизпълними условия, а иначе - загиват и инструкторите.

Условията са абсурдни. Западът да се намеси и да ги подкрепи, и също - да гарантира зона без полети над Алепо. Т.е. западът трябва де факто да обяви война на Русия, за да спаси заложниците. Това естествено не може да стане, и затова западът предимно вдига шум, за да спечели малко време.

Слуховете сочат, че тази заложническа драма е причина за примирието, което Москва обяви, "за да се изтеглят цивилните". Проектът е на емисаря на ООН Стефан Де Мистура, но основната му цел са не цивилните, а заложниците.

Русия се е съгласила, заедно с гражданите, да позволи да напуснат и терористите, в едно с инструкторите им. Вероятно по този начин ще бъдат спестени жертви от страна на Асад, и важният град ще се превземе по-лесно.

Джихадистите обаче не са съгласни, и настояват да останат в града, а западът да им помогне срещу Асад и руските самолети.

Не е изключено, докато трае примирието, западът да прати спец-части, за освобождаване на заложниците. Това трудно би станало при тотална обсада и десетки самолети във въздуха.

ГН, gudelnews.com 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!