Tyxo.bg counter

От ЦРУ представиха улика, че лично Путин стои зад мащабната хакерска атака

bultimes.com

Американското разузнаване: Путин лично е участвал в хакването на изборите в САЩ!

Представители на американското разузнаване сега вярват „с високо ниво на увереност“, че руският президент Владимир Путин е бил лично замесен в тайната руска кампания за намеса в президентските избори в САЩ, съобщават пред NBC News високопоставени представители на американското разузнаване, информира "Фокус".

Двама висши служители с достъп до информация твърдят, че нови разузнавателни данни показват, че Путин лично е ръководил как получените чрез хакерски действия материали да станат обществено достояние и да бъдат използвани. Разузнавателните данни да получени чрез дипломатически източници и шпиони, работещи за американски съюзници, твърдят източниците. 

Целите на Путин са били многостранни, казва пред американската медия високопоставен служител в разузнаването. Започналото като „вендета“ срещу Хилари Клинтън се трансформирало в усилие за показване на корупцията в
американската политика и за „разделяне на ключови американски съюзници чрез създаване на мнение, че не може повече да се разчита на САЩ да бъдат надежден глобален лидер“, казва източникът. 

Миналата седмица "Вашингтон поуст", цитиран от БГНЕС, написа, че по оценка на ЦРУ Русия е отговорна за кибератаката срещу имейли на американски личности и институции. Целта е била да се наклонят везните към кандидата на републиканците за президент - Доналд Тръмп. 

blitz.bg 

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни