Tyxo.bg counter

Снимка на нощна София смая света и National Geographic

Красива нощна София, паднала в прегръдките на гъста, цветна мъгла – този кадър попадна на 8-мо място в топ 20 на National Geographic („Нешънъл Джиографик“) с най-добрите снимки, направени от читатели. Сред тях има снимки от Виетнам, Норвегия, Китай, Франция и др. Авторът на кадъра от нощна София е Иван Димитров от Елин Пелин, той е уловил момента от Копитото на Витоша.

Как снимката на българина попада в списъка на National Geographic

National Geographic има отдел на име Your Shot, където всеки може да се регистрира и да публикува снимки в профила си, както прави и Иван. 20-тина дни след като качил въпросната снимка, започнал да получава поздрави от непознати хора. В последния ден от старата 2015 г. снимката била избрана в конкурса Daily Dozen, заедно с още 11 снимки. Кадърът на София взел най-много гласове на потребителите.

„Зарадвах се много, за първи път нещо различно от „фейсбук лайкове“, спомня си Иван.

След 10 месеца (на 29 октомври 2016 г.) снимката е избрана за Photo of the day („Снимка на деня“) в главната страница на сайта на National Geographic.

„Когато видях това, направо бях като шляпнат с мокър парцал… ей така от нищото. Погледнах в страницата им във „Фейсбук“ и там вече снимката ми беше събрала над 35 хил. харесвания“, разказва фотографът.

Последната изненада за Иван идва в началото на декември, когато непознат човек го поздравил и му изпратил линк, от който Иван разбрал, че кадърът на нощна София е сред 20-те най-добри снимки за 2016 от всички „Снимки на деня“, публикувани в сайта на National Geographic. Повече на Вести.бг /bultimes.com/

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни