Tyxo.bg counter

Удар от Плевнелиев по Москва! Москва се опитва да дестабилизира Европейския съюз

Москва по най-различни начини се опитва да дестабилизара ситуацията в Европейския съюз. Това заявява в интервю за Frankfurter Allgemeinen Zeitung действащият президент на България Росен Плевнелиев, съобщи РИА "Новости".

Според българския президент, "има много признаци за това", че Русия финансира антиевропейски партии и средства за масово осведомяване в България и други страни от Европа, опитвайки се по този начин за "подкопае ЕС отвътре".

Плевнелиев смята, че Русия днес си поставя онази цел, която навремето си е поставял СССР: "отслабване на Европа и разпространение на съмнения в ценностите на демокрацията и върховенството на правото".

Според него, жителите на Евросъюза трябва да знаят това, "което се случва" и към какво е насочена "руската пропаганда".

Пълномощията на Плевнелиев изтичат следващия месец, отбелязва РИА "Новости". През ноември на президентските избори победи издигнатият от социалистите бивш командващ на военно-въздушните сили на страната ген. Румен Радев, когото някои медии нарекоха "проруски" кандидат.

Представители на Запада не за първи път обвиняват Москва в агресивна политика по отношение на Европа и опити да повлияе на ситуацията в региона, отбелязва агенцията.

Владимир Путин в скорошната си голяма пресконференция подчерта, че Москва е заинтересована да развива сътрудничеството си с ЕС, а "вътрешното строителство на Европа - това не е наш въпрос".

Според руския президент в ЕС съществуват разногласия, в това число и свързани с мигрантския проблем. И на тези страни от съюза, които възразяват срещу сегашната мигрантска политика, не им се нрави налагането на решение "отгоре", отбелязва РИА "Новости".

epicenter.bg 

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни