Tyxo.bg counter

Мартин Карбовски: Донесоха ни не демокрация, а изключване

Мартин Карбовски

/КРОСС/ Аз съм последният човек, който ще тъгува по комунизма. Носталгията към него е смешна. Но има факти, които не може да не забележим. Демокрацията не реши нито един проблем.

Карл Маркс: ”Демокрацията е пътят към Социализма”

Да не забравяме: КОЙ наложиха комунизма на света

Това казва в интервю за "Стандарт" журналистът Мартин Карбовски.
Дали демокрацията реши проблема с побоя на лекарите? Дали реши проблемите с пътищата, сигурността, границата, бита, образованието? Онзи ден казаха - 800 закрити училища...

Инфраструктурата ни е на ниво 84-та. Непрекъснато се говори за магистрали - съжалявам, но аз не ги виждам. 100-200 километра нищо не са. Тази държава е дълга 800 километра по диагонал.

Какво ни даде демокрацията? - пита Карбовски.

Хората вече не могат да говорят и пишат. А оттам и да дефинират проблемите си. Ако събереш трите поколения българи едни до други, ще видиш следното: бабата - чудесен човек, била е учителка, майката е нещо друго - тя, да кажем, е съсипала Прехода, а детето вече е пълен профан. То е на 20 години, а не може да чете и пише.
А дребните кражби? Почти узаконена е следната практика: до 300 лева каквото откраднеш, си е твое. А битът на хората е към 400-500 лева. Ами ти можеш да им вземеш целия бит - вземи им бурканите за зимата, прозорците, вратите и край. Ние чисто библейски вече сме задраскали заповедта "Не кради". "Не кради много", така казваме - до 300 лева може. Макар че това съдържа друго - ако ще крадеш, кради по много. Понеже до 300 няма да те хванат, а над 3 милиона също, коментира журналистът.

Той е категоричен, че идеята за новото време, след 89-та, е подменена.

Идеята за демокрация беше образование, медицинско обслужване, сигурност, никаква цензура... Вместо това раздадоха на всеки по един телевизор и един хладилник и толкова.

Лишиха ни от регламент. По времето на комунизма имаше регламенти. И всички изключени групи получиха шансове за живот. А сега вижте от това, което ни донесе демокрацията, колко изключени хора има в това общество. Донесоха ни не демокрация, а изключване. Отдавна не говоря за циганите - българите са изключени. Изключихме хората, група по група, като от контакт. Лично го регистрирам от 2000-ата година. От нулевите години. Вече съм сериозно уплашен. Граждани няма, има емигранти, които плачат за тази държава някъде далече, казва още той.

Регрес, разпад и кошмар - обобщава картината Карбовски.

Светът на властта и светът на българина се разминават радикално, казва още журналистът. - Неотзивчивостта на държавата по големите и важни теми е абсолютна.

зборите са математизирани, разграфени, в таблички, корпоративен вот и схеми. В тях почти няма реални хора. Това вече е леталната фаза - когато на демокрацията не й трябват дори избиратели, казва още Мартин Карбовски.

Журналистът се връща в ефир с новото си предаване "Втори план".
Ще се занимавам с това, което се случва след абдикацията на държавата. Първото предаване ще е тотален шок, обещава той.

cross.bg 

САЩ създадоха комунизма в Русия, а след това и в Китай, издигайки на власт Мао Дзедун, осъществил най-големия геноцид в историята (Видео)

САЩ наложиха комунизма на света

Списание „Американски Евреи” от 10-ти септември 1920 година пише: „Болшевишката революция в Русия беше работа на Еврейски мозъци, извършена от Еврейско недоволство, чрез Еврейско планиране, чиято цел е да създаде Нов световен ред...

Как САЩ създадоха КОМУНИЗМА - или за участието на капиталистите в революциите

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят...

"Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Трупащи се доказателства разкриват ужасяваща картина на убийства и осакатяване в Китай. Доклади от свидетели и китайски лекари показват, че хиляди практикуващи Фалун Гонг са били убити заради органите им, които се продават и трансплантират за огромна печалба в трансплантационния бизнес. Извършителите са служители на управляващата Китайска комунистическа партия (ККП), действащи в сътрудничество с хирурзи, затворнически власти и военни служители...

Комунистите са хората на Запада

Новият Световен Ред е КОМУНИЗЪМ: Австралийският конгрес разобличава Новия световен ред [Видео + Audio]

Ан Бресингтон подчертава, че Римският клуб, в който членуват Тед Търнър, Буш, Горбачов и общо взето всички, които дърпат конците, никога не се е отказвал от идеята за световно господство на КОМУНИЗМА...

"През 1987 г. Михаил Горбачов, също член на Римски клуб, каза: Вървим към Нов Световен Ред, светът на комунизма и никога няма да се върнем назад"

Отровните корени на комунизмаЧервената симфония (революцията под рентген)

Блестящото описание на коммунистическо-банкерския заговор, направено от един от непосредствените изпълнители на задачите в този заговор - Христиан Раковски...

Демокрация по американски: изкуство за манипулиране на хората в интерес на твърде ограничен кръг личности от световния елит (Напомня ли ви социализма? Може да не е случайно!)

ВИНАГИ И ПРИ ВСИЧКИ ОБСТОЯТЕЛСТВА се подчертаваше, че именно Русия и само Русия е основният стратегически противник на САЩ. Това звучеше много странно през 1998 г., когато Русия беше слаба както никога - а в същото време Китай ставаше все по-богат и по-силен. Независимо от това, НЕ !КОМУНИСТИЧЕСКИ! КИТАЙ, А ИМЕННО РУСИЯ се възприемаше в САЩ като основен враг...

 

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни