Австрия се обяви срещу преследването на Фалун Дафа в Китай

Практикуващи Фалун Дафа носят плакати и банери по време на митинг-шествие по централните улици на Виена, за да привлекат вниманието на обществеността към продължаващите репресии над практиката в Китай. Събитието се проведе на 23 август 2016 г. (ru.minghui.org)

Практикуващи Фалун Дафа от Австрия и други страни от Европа проведоха митинг-шествие и организираха подписка във Виена на площад Щефанплац на 23 август т.г., в знак на протест срещу преследването на практикуващите Фалун Дафа в Китай, които често намират смъртта си в затвори и полицейски участъци. Те, също така, са жертви в отнемане на техните органи за трансплантация.

Заместник-председателят на Европейския парламент и член на Австрийската Зелена партия, Улрике Луначек, изпрати писмо до Австрийската Фалун Дафа асоциация, организатор на събитието, в знак на подкрепа.

В писмото си тя казва: “Китай е подписал Всеобщата декларация на ООН за човешките права. С преследване, затвори, мъчения и убийства на практикуващите Фалун Дафа, той нарушава разпоредбите на Международния пакт за правата на човека. Европейската и Австрийската външни политики абсолютно не може да пренебрегнат тези нарушения на човешките права в Китай. Всеки, който остава „сляп“ за такова престъпление, е съучастник.“

Австрийският представител на организацията „Доктори против насилственото отнемане на органи“ (ДАФОХ), Кейт Кауфман, говори на митинга за последния доклад, даващ доказателства и описващ насилствено отнемане на органи за трансплантация в Китай.

Ru.Minghui.org, превод falun-bg.info

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни