Tyxo.bg counter

Най-старият човек на планетата е на 145 години (видео)

Най-старият човек на планетата е на 145 години е абсолютно здрав

Той е чудо на медицината и впечатлява с дълголетието си. Най-старият човек на планетата е на 145 години, живее в Азия и помни живота на три епохи.

Мъж от Индонезия, който твърди, че е на впечатляващите 145 г., може да се окаже най-дълго живеещия човек, който обитава Земята, пише британският вестник The Telegraph.

Според документите за самоличност на Мбах Готхо от Сраген, Индонезия, той е на достолепните 145 години. Градът, в който живее, е разположен в централната част на най-гъсто населен индонезийски остров Ява, а той твърди, че е роден на 31 декември 1870 година. Местните власти съобщават, че най-накрая са били в състояние да потвърдят забележителната дата като истинска …

Първоначално никой не вярвал на мъжа, когато твърдял, че е на толкова години, но редица проучвания и справки, доказали недвусмислено възрастта му. Нещо повече — човекът съобщавал факти и събития отпреди повече от век, добавяйки неща, които само съвременник може да знае.

В резултат на всички тези неща, правителството е убедено, че най-големия феномен по дълголетие живее именно в тяхната държава. Едва ли ще е изненадващо обаче, ако споменем, че той е рибар, модерния технологичен свят му е чужд и се храни основно с пресни плодове, зеленчуци и риба.

Ако независимата проверка обяви за верни констатациите на властите, тогава индонезиецът ще влезе в историята като най-старият човек, който е живял на планетата. Но въпреки че има толкова невероятно дълголетие, Готхо признава, че има малко желание да остане на този свят.

„Това, което искам, е да умра. Моите деца и внуци вече си отидоха, погребах ги всичките“, казва индонезиецът. И допълва, че светът е тръгнал по лош път и той не иска да гледа, как се унищожава планетата. Особено след като е преживял няколко големи войни през този век и половина, откакто е роден.

razkritia.com 

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни