Tyxo.bg counter

Учените безмилостно работят за ДЕПОПУЛАЦИЯТА: Бракът "съсипвал" живота!

Как Рокфелер ре-инженира жените

Женените двойки били по-малко издръжливи и с по лош социален живот, отколкото незадомените, установи американско изследване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Ергените имали по-позитивна настройка към живота. Те били по-свързани със семействата си, с колегите си и със съседите. В същото време женените двойки имали тенденция да се капсулират.

До тези изводи стига д-р Бела ДеПауло от университета Санта Барбара в Калифорния. Нейният екип бил проследил задълбочено 814 изследвания на женени и неженени американски граждани за последните 30 години и стигнал до следните изводи, съобщи БТА.

Хората, които не били свързани с брачните окови, били с високо чувство за устременост и непрекъснато се стремели към усъвършенстване на своята личност. При все това самотните сърца били много по-малко облагодетелствани от женените двойки, които се радват на данъчни облекчения и на покровителството на редица закони.

"Учудващо е колко добре се справят хората без брачни ангажименти, отбелязва д-р ДеПауло. Тя припомня, че повечето изследвания, в които се твърди, че задомените партньори са по-щастливи от останалите, се базират "не на науката, а по-скоро на идеологията".

Как Рокфелер ре-инженира жените

Д-р Бела ДеПауло убеждава неубедените, че все повече хора избягвали сватбите, защото твърдо желаели да останат неангажирани, самотни и да не оставят потомство. Този начин на живот за тях бил най-интересният, най-автентичният и най-смисленият.

Според американската психоложка самотата имала своите предимства, които дълго време били отричани поради предразсъдъци срещу ергените.

На 44 - свлечена, бездетна и зла

 

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни