Tyxo.bg counter

Деградацията на атлантизма - сравнение на изпит по математика от 1991 и 2016

Руски сайт, цитиран от фейсбук активиста Григор Савов, демонстрира по съвсем кратък начин тоталната образователна деградация, до която е довела евро-атлантическата ориентация и преходът. Сравнението е в Русия, но моделът е същия в цяла Източна Европа. Както е известно, преди идването на Путин, и Русия вървеше по този път, и както изглежда - и Путин още не е успял да се пребори с постигнатата разруха.

Докато по времето на социализма, 11-класниците са решавали синуси, косинуси и изследване на функции, то днес те се занимават с тестове от типа "Кое число показва възможен ръст на дете?". С отговори 32 км, 30 м, 0,2мм, 110 см.

Очевидно новото образователно ниво на зрелостниците следва да съответства на потребностите от неграмотни и немислещи същества, които нито могат да са политически активни (качествено), нито могат да развиват модерна икономика.

Във време на компютри и технологии, основани на математика, зрелостниците решават логически задачи за 1-2 клас, които по-скоро могат да са в часовете по забавление и отмора на децата, отколкото в математиката.

Както е известно, много българи, а и руснаци, с образование от социализма, се интегрираха добре на запад и станаха добри работници. Просто защото образованието им беше по-добро от западното. Но следващото поколение очевидно не се предвижда да има това предимство. Няма и за емигранти да ставаме. Какъв софтуер може да напише някой дето отгатва ръста на дете? Какви чипове може да разработи? Как би се вписал в "икономиката на знанието", за която непрекъснато се тръби?

Слава на атлантизма, в който все още вярват милиони. То всъщност с това образование вярващите може и да се увеличат... /gudelnews.com

 

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни