Tyxo.bg counter

ООН: Очакват ни ужасни последици от глобалното затопляне

През 2030 г. световната икономика ще губи всяка година по около 2 трилиона щатски долара поради снижаването на производителността на труда, а някои видове работи ще станат невъзможни поради високите температури.

В доклада на Международния фонд за здраве и околна среда, публикуван в печатното издание Asia-Pacific Journal of Public Health, и представен в Куала Лумпур по време на форума, организиран от Университета на ООН и Програмата за развитие на ООН, се казва, че глобалното затопляне дотолкова ще измени климата, че през 2030 г. световната икономика ще губи всяка година по около 2 трилиона щатски долара поради снижаването на производителността на труда, а някои видове работи ще станат невъзможни поради високите температури.

На първо място силната горещина ще се отрази на дейностите, свързани с тежък физически труд в промишлеността и селското стопанство.

Професор Шелстрьом казва: „В изнурителната жега няма да е възможно да се работи със същата интензивност. Темповете на работа ще падат, което ще увеличи продължителността на почивката.“

И тъй като ръчният труд най-често се използва в по-слабо развитите страни, те ще станат още по-бедни. В същото време развитите страни ще трябва да увеличават разходите за електроенергията заради удълженото използване в най-горещия период на вентилатори и климатици.

В доклада се казва още, че от повишаването на температурите ще пострадат икономиките на 43 страни по света и особено в Африка и Югоизточна Азия, където и сега заради екстремните температури продължителността на работния ден е намаляла с 15-20 процента.

Според професора, през 2030 г. само заради горещините БВП на Гана и Нигерия ще падне с повече от шест процента, Малайзия, Тайланд, Филипините и Индонезия – с шест процента, Виетнам и Камбоджа, с малко по-малко от шест процента.

nepoznato.energetika-bg.com 

Шокиращо изявление на Индия: HAARP е „истинската причина за глобалното затопляне“

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни