Tyxo.bg counter

Над милион онкоболни били "грешно лекувани"

През последните десетилетия много често диагнозата рак е била погрешно поставяна. За това признават Националният институт по рака в САЩ и научно-медицинското списание “JAMA”.

Още през 2012 г. експертите от Националният институт по установили, че вероятно над милиони хора с рак на гърдата, на простатата, на щитовидната жлеза и на белия дроб, са лекувани неадекватно, тъй като състоянието им било безопасно и би трябвало да бъдат определени като “доброкачествени образувания с епителна етиология”. Ако се концентрираме на хипердиагностиката и хиперлечението на рака на млечната жлеза в САЩ за последните 30 години, излиза, че около 1,3 милиона са пострадалите дами. Преобладаващата част от тях дори не подозирала, че животът им не е бил спасен, а са били жертва на грешна диагностика и квалификации. Експертите обясняват, че страничните ефекти -както физическите, така и психичните, са им понижили качеството и продължителността на живота им. Когато е излязъл този доклад, се оказали прави онези, които отдавна са били на позицията, че често ракът на млечната жлеза всъщност не е бил злокачествен и не е налагал лапектомия, мастектомия, лъчева терапия и химиотерапия.

Д-р Сайър Джи, основател на проекта-архив на научните медицински разработки greenmedinfo.com, няколко години се занимава с това да запознава хората с проблема “хипердиагностика” и “хиперлечение”. Той предоставил редица доказателства, че бързото увеличаване броя диагнози “рак на щитовидната жлеза” е свързано с неправилна класификация и диагностика.

Много онколози и особено тези, които използват натуропатичната концепция за разбиране и лечение на рака, смятат, че безсимптомният рак въобще не е нужно да се лекува, а само да се предприемат определени промени в начина на живот, храненето и мисленето.

big5.bg 

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни