Tyxo.bg counter

Тайните на амишите: Защо не боледуват от рак?

Амишите водят привидно нелеп начин на живот, но са единствените, които не боледуват от рак

Скорошно проучване, публикувано в списание „Cancer Causes and Control“ (Причини и контрол на рака) разкрива, че между амишите почти няма случаи на рак и че те са най-здравите хора в Америка. Експерти от университета в Охайо започнали проучване за амишите, за да установят дали липсата на конвенционална медицинска помощ засяга повишаването на риска от рак. Вместо това, онова, което открили ги шокирало.

Учените установили, че амишите имат значително по-малки шансове да се разболеят от рак, в сравнение с останалата част от населението. Експертите решили малко по-добре да проучат техния начин на живот, храненето им и да се опитат да намерят връзка с неочакваното откритие. Много от амишите не е пушат и не пият, и най-вече не са безразборни, което води до извода, че този начин на живот има важна роля в намаляването на случаите на рак. Сред останалите фактори е и количеството на физическа работа.

Много от амишите се занимават със земеделие, строителство и други неща, които изискват огромно количество физическа активност, което ги прави здрави. Докато останалата част от Америка седи пред малките екрани по цял ден, те се трудят, а експертите смятат, че именно това допринася за тяхното отлично здраве.

Друг важен фактор е фактът, че те сами отглеждат храната си. Използват органични методи, благодарение на които отглеждат плодове и зеленчуци, органични мляко и месо и незамърсена храна, каквато много американци, а и много други хора никога няма да опитат.

Въпреки че мнозина се подиграват с техния начин на живот, като ги смятат за изостанали и примитивни, ангажираността на тези хора към „прост“ живот с чиста и здрава храна, която им носи добро здраве, представлява начин на живот, за който останалата част на света може само да мечтае.

razkritia.com

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни