Tyxo.bg counter

Тази целебна паста от куркума цери черния дроб и болките в ставите

куркума

Подправката куркума е много популярна в Индия. Тя представлява корен, изсушен и стрит на прах,  с наситен жълто-оранжев цвят.

Днес ще Ви запознаем с нейното действие като мощен детоксикиращ агент, който пречиства кръвния поток, изчиства черният дроб и възстановява добрите му функции.

Черният дроб е изключително важен орган – през него с кръвния поток минава ежедневно голямо количество токсини и вредни вещества, които съзнателно, или не допускаме в тялото си.

С помощта на полезните свойства на куркумата можем ефикасно да изчистим черният дроб и кръвта.

Освен това тази рецепта с куркума е изключително добра за хора, които страдат от различни форми на артрит, болки в стави и сухожилия, тендовагинит. Също контузии на рамената, проблеми с колената, с лактите.

Ето как се приготвя от вълшебната паста от куркума, която е страхотна за човека

Вземате изворна, минерална, или преминала процес на обратна осмоза. Можете да използвате допълнително и зеолит, за да пречистите водата и да я наситите с лечебните му детоксикиращи свойства.

Половин чаша вода я загрявате в метален съд (канче, или малка тенджерка) на умерен котлон.

Добавяте четвърт чаша куркума (или 3 ч.л. с връх) като разбърквате непрекъснато. Можете да усилите котлона. Ще се получи една гъста паста.

Дръжте сместа на котлона в продължение на 7-11 минути, като продължавате да разбърквате. Ако ви се стори, че сместа става прекалено суха, можете да добавите още малко вода, за да запазите сочната, плътна консистенция. Зависи колко често ще използвате пастата от куркума – веднъж, или два пъти на ден.

Това количество ще ви стигне за около две до три седмици. Не дръжте пастата от куркума повече от 14 – 21 дни, защото ще започне да придобива неприятен горчив металически вкус и миризма.

Така приготвената паста от куркума се съхранява в хладилник, в стъклен буркан, или купичка с похлупак в продължение на 2-3 седмици. С тази паста можете да приготвяте златно мляко, можете да я хапвате с кисело мляко, или пък дори да я консумирате директно.

За хора, които имат сериозни болки се препоръчва да консумират лъжица, лъжица и половина на ден (супени лъжици).

След 3-4 дни прием се усеща сериозно намаляване на болката.

zdrave.ws 

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни