Tyxo.bg counter

Глухарче или прополис за премахване на бенки

бенки

Ако се чудите дали има подходящи рецепти за премахване на бенки с билки и натурални средства, то със следващата статия със сигурност ще ви заинтригуваме, тъй като тя отговаря положително на вашия въпрос и ви разкрива някои доста ефикасни методи.

Всъщност бенките са доброкачествени кожни образувания. Те са различни по форма, големина и цвят. Те биват два вида: вродени и придобити.

Първият вид се срещат още при раждането на човека или в първите му години. Макар да се случва рядко, тези бенки могат да увеличат многократно първоначалния си размер, превръщайки се не само в естетичен, но и здравен проблем.

Придобитите бенки се срещат доста по-често. Появявайки се през детските години, те увеличават броя си през пубертета. Понякога се случва те да добият релефни форми и дори да се окосмят. Премахването им е наложително предимно от естетически съображения – предимно когато се разполагат на места, податливи на механично триене като стъпала, пръсти, гънки и други.

Ако не желаете да се подлагате на медицински процедури, може да изпробвате ефикасно премахване на бенките с билки или други природни средства.

Изпробвайте лечение с дръжки от глухарче. През пролетта, когато глухарчето цъфти, то пуска мляко. Съберете си няколко стръка, пресовайте ги и съберете млякото което ще пуснат. Мажете бенките с млечния сок всеки ден и до три седмици ще забележите как те започват да се свиват и изчезват.

Други много ефикасен начин за премахване на бенки е с помощта на 50 грама восък и 30 грама прополис. Размекнете двете съставки на водна баня и към тях прибавете сока от един лимон. Във все още горещата смес потопете парченце плат, за предпочитане памучен, изчакайте леко да се охлади и наложете върху бенката за около половин час. Ако след четири дена тя все още е там, повторете процедурата отново.

Уверете се сами колко лесно и ефикасно може да бъде премахване на бенки с билки и други природни средства.

Благодарим за рецептата на Биляна

Биляна Николова

Друг ефикасен метод е с натурален ябълков оцет. Напоено памуче се поставя върху бенката за през нощта. Повтаря се 4 поредни вечери. На сутринта, около бенката може да се нанесе студено пресовано кокосово масло(или друго успокояващо мазило) , с цел предотвратяване на зачервяване или изгаряне на здравата кожа. Обикновено 4 вечери са достатъчни, но ако бенката все още не е изчезнала, процедурата може да се продължи до постигане на желания резултат.
Успех!

bilka.info 

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни