Сорос: Путин иска разпада на ЕС, за да спаси Русия

Сорос

Най-спешната задача на Владимир Путин е да предизвика разпад на Европейския съюз, пише Джордж Сорос в рубриката си в изданието Project-syndicate.org.

Американският милиардер в обширен материал обвинява руския президент, че нарочно насочва бежанци от Сирия към Турция, а оттам и към 28-те.

Организация на Сорос снабдява бежанците със специално ръководство (видео)

"Човешкият наплив е най-лесният начин да се предизвика криза в ЕС и германският канцлер Ангела Меркел много точно отбеляза, че вълната от бежанци подкопава устоите на ЕС. Когато една държава или обединение на държави се намират пред смъртна опасност, най-добрият начин за излизане от затрудненото положение е да се погледне опасността в очите, а да не се игнорира. Ислямска държава (ИД) е заплаха и за Москва, и за Брюксел", допълва финансистът.

Путин изгони Джордж Сорос и "Отворено общество" от Русия

Според Джордж Сорос обаче Кремъл е по-голяма заплаха за ЕС от джихадистките атаки.

Сорос смята, че Путин е използвал общата заплаха от ислямския екстремизъм и е започнал преговори със Запада. Неговата цел в същото време е била да отклони вниманието от агресията на Русия в Украйна и хибридните войни, водени от Кремъл срещу бивши съветски републики и страни от социалистически блок.

Сорос призна, че е отговорен за държавния преврат и масовите убийства в Украйна

Путин с действията си преследва още една цел – да запази страната си.

"Русия заради западните санкции и понижаващите се цени на петрола е започнала да изпитва икономически затруднения. В момента дефицитът на държавния бюджет е 7 процента от брутния вътрешен продукт, а правителство в Москва начело с Дмитрий Медведев ще трябва да го съкрати до три на сто, за да обуздае инфлацията и с оглед на предстоящите тази година парламентарни избори", пише още Сорос.

Според него бунтовете срещу Путин ще започнат най-късно през 2017 г. "Тогава Русия ще трябва да започне да изплаща външния си дълг", коментира милиардерът.

novini.bg

Организация на Сорос снабдява бежанците със специално ръководство (видео)

Планът Сорос за „миграционна революция“ в Европа

Орбан посочи Сорос за гробокопач на Европа 

Сорос призна, че е отговорен за държавния преврат и масовите убийства в Украйна

Путин изгони Джордж Сорос и "Отворено общество" от Русия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!