Tyxo.bg counter

Орбан: Няма да пуснем нито един мигрант, ЕС е парализиран, имаме право на самоотбрана

Терористите използваха масовата миграция през последните месеци, за да се доберат до Европейския съюз. Европейците имат право на самоотбрана.

Това каза унгарският премиер Виктор Орбан по повод терористичните атентати в Париж. „По един брутален и организиран начин терористите използваха масовата миграция, вмъквайки се в тълпата на бягащите и търсещи по-добър живот“, каза пред парламента в Будапеща Орбан.

Министър-председателят определи „правото на европейците на самоотбрана, като най-голямо право“. „Ние не казваме, че всеки мигрант е терорист, но никой не може да каже колко терористи вече са дошли и колко пристигат всеки ден“, каза още Орбан.

Агенция БГНЕС припомня, че властите в Будапеща затвориха границите със Сърбия и Хърватия, за да спрат масовата нелегална миграция в Унгария.

„Казваха ни, че не било хуманно. Но, аз питам кое е по-човешко? Да затворим границата за нелегалните или да поставим в опасност живота на европейците? Правото на самоотбрана е над всички. По-силно, от която и да е идеология и икономически аргумент“, каза още Орбан. „Докато това правителство диша няма да приемем разпределението на квоти, няма да приемем нито един мигрант“, каза той.

Атентатите в Париж, при които загинаха 129 души предизвикаха ново напрежение в ЕС относно политиката спрямо мигрантите, след като до трупа на едно от камикадзетата бе открит сирийски паспорт.

Орбан смята, че „Европейският съюз трябва да забрави политическата коректност и да се върне към здравия разум за защита на външните граници, културните и икономически интереси“. Той се обяви и за гарантиране на правото на гражданите да влияят върху решенията на ЕС. ЕС е слаба, нерешителна и парализирана в тази мигрантска криза, смята унгарският лидер. Според него дори и един допуснат терорист е прекалено много.

източник: БГНЕС /bultimes.com 

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни