Предложение да се споделят жените предизвика скандал в Китай

китайка в традиционна носия

Професорът от университета в Чжезян Се Цзоши предизвика разгорещен дебат в цялата страна, когато предложи на бедните мъже да споделят своите съпруги за да се поправи сериозният полов дисбаланс в КНР.

В Китай на всеки 100 момичета се падат по 118 момчета, което предизвиква най-сериозния дисбаланс в света.

До този резултат, според учения, е довела водената от много години политика на „едно семейство – едно дете“, в съчетание с традицията, според която се отдава предпочитание на момчетата в семейството.

Заради все по-нарастващия стандарт на живот в китайските градове и нарастващата мобилност на населението, все повече и повече жени се местят да живеят в мегаполиси, още повече изостряйки разрива между половете в селските райони.

Стотици общественици и представители в социалните обвиниха професор Се в неморалност и незаконосъобразност на неговото предложение.

Но професор Се настоява, че този проблем трябва да бъде решен по някакъв начин, тъй като през 2020 г. в Китай ще живеят между 30 и 40 милиона самотни мъже. /30dumi.eu/

 

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...