Tyxo.bg counter

“Ще ви оправим демографията, като ви сменим народа"

Валери Найденов

Валери Найденов

"Радвайте се на бежанците, те ще ви оправят демографията и ще стимулират икономиката!" - това е любимата песен на политкоректните европейски лидери.

Хайде малко да се замислим! Това може би щеше да е вярно, ако българската икономика страдаше от остра липса на работна сила. Но истината е, че тя страда от остра липса на работни места. Както е известно, в България официалната безработица е 11-12 на сто, а реалната е към 20 на сто. Младежката пък е още по-висока, близо 25 на сто официално. Така че на икономиката ни изобщо не са й нужни повече работници, най-малкото млади бедуини. Да, българската нация има остра нужда от млади българи, но българската икономика - не. Значи ползата от бежанците е глупав мит.

Точно такова е положението и в цялата южна дъга на Европа. Даже по-зле. В Гърция младежката безработица е над 50 на сто, в Италия е около 43 на сто, в Испания е 44 на сто, във Франция - 24 на сто, и така нататък. Поне половин Европа разполага с излишък от свежа кръв. За какво са й бежанци?

Наистина, в Германия положението е различно. Там безработицата е под 5 на сто, а младежката - към 8 на сто. Но Германия може да привлече работници от Гърция, Италия, Испания, Франция и още много други страни, членки на ЕС. Нали вече няма граници? При това южноевропейците лесно се интегрират, не създават никакви цивилизационни патаклами.

За разлика от тях правоверните арабски имигранти никога не се интегрират, защото Аллах им забранява.

В Корана го пише не на едно, не на две, а поне на 10 места. Ако някой тръгне да се европейчи - правоверната общност веднага го вкарва в правия път со кротце, со благо и с бой. Да не мислите, че тези огнени брюнетки мечтаят да ходят навсякъде с бурки?

Защо тогава Меркел наду гърло, че всички бежанци са добре дошли в Германия? Едно е да ги приютиш мълчаливо, друго е да викнеш от балкона - елате, нашите обятия са отворени! И целият свят хуква натам, защото всички знаем, че Германия е много хубаво място.

На това отгоре немците взеха да протестират и да демонстрират, Меркел дори рискува политическата си кариера. Защо го прави? Може би защото е част от десния европейски елит, а той по принцип люби чуждия работник повече от своя. Може и да не го мисли съзнателно, но делата му все това говорят вече над 50 г.

Ето една условна, но принципно вярна сметка - ако един немец взема 5 хиляди евро заплата, един бежанец е готов да върши същата работа за 2 хиляди. На работодателя не му трябват патриоти, а по-евтини работници. Ако имате например 100 работници, които вземат по 5 хиляди евро месечно, и ги смените с бежанци за по 2 хиляди, само за месец печелите 300 хиляди без никакви инвестиции и иновации. За година - 3,6 милиона. Джакпот! Затова на немския работодател не му трябват безработните южноевропейци. Те са разглезени, искат германски заплати.

Вярно, бежанската вълна силно натоварва бюджета на Германия - прочетох, че всеки пристигнал излиза около 15 хиляди евро на година. Но тези пари ги плаща обществото като цяло, а работодателите са, да речем, 10 на сто от населението. Или 5 на сто. Ако знаете, кажете.

Така че, когато някой икономист напише: "Бежанците са полезни за икономиката", човек веднага трябва да го попита - а за народа полезни ли са? Не, разбира се Те свалят заплатите и отнемат работни места. Може ли нещо да е полезно за икономиката, ако е вредно за населението? Може, ако си неолиберал. Той е убеден, че ако народът излиза скъпо на работодателите, трябва да се смени с друг народ. Очевидно това са нагласите и в нашия, и в брюкселския бюрократически елит. /24chasa.bg/

Жан-Клод Юнкер: Бежанската криза ще продължи с години

Меркел: Кои сме ние да защитаваме християните. Това не може да стане

Планът Сорос за „миграционна революция“ в Европа 

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни