Tyxo.bg counter

Меркел: Кои сме ние да защитаваме християните. Това не може да стане

Меркел

Кои сме ние да защитаваме християните от останалата част на света и да кажем, че няма да приемем мюсюлмани или джамии в нашите държави, заяви германският канцлер Ангела Меркел на среща при закрити врата с представителите на Европейската народна партия преди нейните разговори с френския президент Франсоа Оланд вчера, съобщава БГНЕС.

Без да назовава конкретни държави Меркел остро е осъдила поведението на Унгария, Чехия и Словакия, които се противопоставят на приемането на мигранти, като заяви, че именно недоволните трябва да знаят най-добре как се живее с огради.

Германският канцлер подчерта, че самата тя се има за източноевропейка и повтори, че изолацията никога не помага.

„Когато някой каже - това не е моята Европа, не мога да приема мюсюлмани - трябва да отговоря, че това не подлежи на коментар. Кои сме ние, за да защитаваме християните по света, ако не можем да приемем мюсюлманин или джамия в нашата страна? Това не може да стане", отсече Меркел, цитирана от БЛИЦ.

Унгарският премиер Виктор Орбан и неговият словашки колега Роберт Фицо остро осъдиха нейната политика на отворени граници за бежанците от Сирия. Според тях по този начин Меркел е предизвикала още по-голяма бежанска вълна от мюсюлманските държави, които застрашават християнските ценности в Европа.

Според нея на страните на ЕС от Източна Европа трябва да им се даде повече време, за да приемат бежанци. Но отхвърлянето на бежанци представлява опасност за Европа, категорична е Меркел, цитирана от авторитетното издание „Политико“.

 

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство

Харесайте facebook страницата ни