Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Чудо спасява дядо Влайчо от смърт в лагерите

Дядо Влайчо

В лагера в Белене дядо Влайчо попада, след като предсказва смъртта на червения вожд Георги Димитров. Това предсказание се разчува и властите го тикват в лагера в Белене. През зимата там всяка сутрин събличат ясновидеца гол и го поливат със студена вода. После го връзват на един кол и го чакат да умре – разкрива „Уикенд“.

Един надзирател дълго му се присмива и го удря с пръчка по-бързо да предаде богу дух.

Един ден дядо Влайчо му казва: „Докато чакаш да издъхна, по-добре тичай към вас, защото там друг си тръгва от този свят“. Злият човек си отива и намира дъщеря си умряла – твърди мълвата.

Пред свой другар от Белене дядо Влайчо се изповядва: „Казаха ми, че съм лъгал хората. Аз, без да отварям писмата, знам какво пише в тях. Без да ме пита човек, аз знам вече за какво е дошъл“ След като излиза от затвора, на ясновидеца му е забранено да гледа на хората.

Властта отново го дебне навсякъде. Затова той непрекъснато пътува. Спи при близки, приятели, при познати и непознати. Самият той не знае къде ще е на следващия ден.

На всички дядо Влайчо обича да казва: „Радвайте се на трудностите – те са двигател на живота… Колкото по-извисена е една душа, през толкова повече изпитания трябва да премине“. Прорицателят помага на много болни хора, отписани от медицината и от живота. На тях той казва: „Ще ви лекувам, но първо се молете за греховете на близките си, после за своите. Вземете в душата си Господ, а аз ще говоря с него за вас. Тогава ще оздравеете“.

Същото добро отношение има дядо Влайчо и към животните. Щом види, че някой човек бие животно, го съветва с благи думи: „Така и себе си биеш и ставаш много лош звяр“.

Влайчо Жечев почива през 1981 година на 87 години. /razkritia.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!