Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сайтове от Персийския залив обещали домове, пари и бъдеще на тълпата в Одрин

Полевият лагер на мигрантите до българската граница
Полевият лагер на мигрантите до българската граница

Навсякъде в интернет пише, че в Европа дават нови къщи, апартаменти и пари, два и три пъти повече от преди войната, затова тръгнахме от лагера Урфа*, жена ми роди там. Имам три деца вече, искаме в Германия, там е хубаво, може да имаме още деца и да получаваме с жена ми общо 1800 евро.

Това казва Фатих Мустафа Хамид, който е бил мобилизиран от армията на Башар Асад. Той допълва, че във всички информационни сайтове в Сирия, Ирак, Йордания, ОАЕ, Саудитска Арабия, Ливан и Египет има снимки и видео, колко добре са се уредили техни роднини и сънародници в Германия, Австрия, Холандия, Швеция, Дания и Норвегия.

Ако все пак не достигнем до Западна Европа, то ще останем в първата държава, която ни подслони, обещават ни пари за квартира, допълва Хамид пред Хаберлер.

Нито става ясно коя организация им обещава пари, нито кой ги насочва към Европа, допълва медията.

Малкото му дете е едва на 2 седмици, вървели с жена си и децата на ръка повече от 10 часа, тръгвайки от Истанбул към Одрин.

Няма да се откажем, ще стоим докато ни пуснат, не искаме повече в лагери, не искаме в палатки и на слънце, искаме да получаваме пари и домове, както са дали на другите, говори разпалено той пред репортер на Хаберлер.

Първо бяхме в Измир, но от там не искаха да ни качат на лодки, точно тогава видяхме удавеното дете, решихме до Истанбул, после към Одрин, а след това към България или Гърция.

Тук ни дадоха храна в пакети и прясна вода, ще чакаме докато ни пуснат, допълва мъжът, докато жена му преспива децата в централния парк на Одрин.

Ние обичаме Аллах и смятаме да следваме делата и думите на пророка Мохамед, искаме да живеем свободно и спокойно в Европа при нашите братя мюсюлмани, избягали от терора в Сирия, допълва мъжът. 

*Шанлъ̀урфа̀ (на турски Şanlıurfa или накратко Урфа) е град в Югоизточна Турция, административен център на едноименния вилает Шанлъурфа. Той е с население от 1 002 457 жители. Разположен е на 477 m н.в. на около осемдесет километра източно от река Ефрат.

7plus7.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!