Буднаера-Епохалнивремена
Буднаера-Епохалнивремена
Събития+ | Открития+ | Китай | Фалун Гонг | Наследство
 
 


 
  05.08.2017

Печална 2015: хиляди арестувани, стотици осъдени, десетки убити

Фалун Гонг

 
 

От януари до юни 2015 г., 2539 практикуващи Фалун Гонг в Китай са арестувани, 430 от тях са били осъдени и 38 убити. Случаите са станали в 30 провинции, автономни региони и общини, директно под ръководството на централното правителство.

Фиг. 1 и 2 показват разпределението на задържаните и осъдените в провинциите и общините с най-много случаи.

В резултат на изтезанията много от задържаните умират, като досега докладваните смъртни случаи на практикуващи Фалун Гонг между януари и юни 2015 са 38. Някои от жертвите успяват да разкажат на какво са били подложени по време на изтезанията, какъвто е случаят с г-н Гуо Чунджан (
Guo Chunzhan).

"Използваха електрошокови палки, за да ме шокират от главата до петите. Понякога с две палки едновременно, понякога и с повече. Това продължи три дни и нощи. Спираха само за храна и за да зареждат палките", разказва г-н Гуо за преживяното в Затвор No.1 в Шенян.

Но с това нещата не приключват. На следващия ден полицията напълва пластмасови бутилки с гореща вода и ги притиска към голите гръб и седалище на Гуо. Когато някоя от бутилките се охлаждала, те я заменяли с друга с гореща вода. Свършили едва когато гърбът му напълно почернял.

През следващите два месеца г-н Гуо трябвало да лежи само по корем. Той едва можел да се движи, но това не пречило на полицията да продължава да го измъчва. "Те караха затворниците да изстъргват струпеите с отверки. Наричаха го ​​"извършване на операция", обяснява г-н Гуо. "Болката беше непоносима. По-добре да бях мъртъв."

Г-н Гуо е бил арестуван през 2009 г. за практикуване на Фалун Гонг и незаконно осъден на четири години затвор. Излиза от затвора през 2013 г. с
некротирал гръб. От изтезанията в затвора имал също така много увреди на вътрешните органи. Почива на 30 април 2015 г.

Г-н Гуо е един от 38-те докладвани смъртни случаи на практикуващи Фалун Гонг между януари и юни 2015.

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

  

Последни публикации