Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вълшебната смес на акад. Филатов за хора с увредено зрение

алое

Това е рецептата за тези, които имат сериозни проблеми със зрението.

100 г сок от алое, 500 г счукани орехови ядки, 300 г мед и сока от 3-4 лимона се смесват добре, като се консумира по 1 малка лъжица 3 пъти на ден 30 минути преди хранене, докато настъпи значително подобрение. Между другото, тази рецепта не само “изостря” зрението, но и по принцип, укрепва организма.

ВАЖНО! Алоето трябва да бъде най-малко на 2-3 години.

Нарежете големите долни и средни листа, оставяйки непокътната горната част на растението, както и 3-4 горни листа, измийте с преварена вода, премахнете зъбчетата, нарежете листа на малки парченца, разтривайте и изстискайте сока през сокоизстисквачка или двойно сгъната марля.

Академик Филатов съветва измитите листа да не се режат веднага, а да се поставят в чиния и да се сложат в хладилник за 10-12 дни.

В клетките на алое в тези условия се образуват вещества, известни като “биогенни стимулатори”, които стимулират жизнената дейност на клетките. След това листата се измиват отново и се прави всичко описано по-горе.

И накрая, да се пие сок, или да се добавя към домашните “лекарства” твърде дълго не бива – в същото време се потиска чревната перисталтика, раздразва се неговата лигавици и може да предизвика възпаление.

Не забравяйте, че сокът от алое е противопоказeн при остри бъбречни заболявания, стомашно-чревни заболявания, късна бременност, остри възпалителни процеси в женските полови органи, заболявания на сърдечно-съдовата система в стадий на декомпенсация, изострена туберкулоза и хемороиди.

(Текстът с рецептата има познавателен харaктер и не е препоръка за употреба. Решението е лично и не ангажира редакцията на Другите новини)

bg.checkonline4you.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!