Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американски анализатор: Един Су-27 унищожава три F-35

Щатските въздушни машини отстъпват по показатели пред руските, твърди Бил Френч от NSN

Су-27

Американският анализатор Бил Френч, който работи за неправител- ствената организация "Система за национална безопасност" (National Security Network), е публикувал доклад, според който новият американски изтребител F-35 отстъпва по технически показатели пред разработените в СССР изтребители МиГ-29 и Су-27.

Докладът на Френч се нарича "Гръм без мълния: Високата цена и ограничената полза от програмата, разработила F-35".

Новият американски самолет, се казва в документа, "губи пред вече разработените изтребители четвърто поколение МиГ-29 и Су-27, разработени в Русия и използвани от ВВС по цял свят".

"F-35 отстъпва значително пред Су-27 и МиГ-29 по отношение натоварването на крилото (изключение прави F35C), свръхзвуковото ускорение и съотношението на тягата към теглото на самолета", коментира аналитикът. 

Той допълва, че F-35 развива значително по-ниска скорост от руските изтребители. Още по-мрачна картина се очертава при съпоставката в един евентуален въздушен бой. Според Френч на всеки унижощен Су-27 или МиГ-29 се падат по три свалени F-35. Най-новата военновъздушна разработка на САЩ, се казва в доклада, е "малко по-добра от изтребителите F-16 и F-18".

По-рано австралийският сайт News.com.au публикува данни на експерти, които сравняват F-35 с най-новите руски изтребители от пето поколение - Т-50. Според анализаторите руските бойни машини значително превъзхождат по показатели американските. /БЛИЦ 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!