Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Щастието е избор! 21 черти на щастливите хора

 

Всички копнеем за щастие! Не разбираме само, че това, което ни го носи, са всички онези дребни неща в живота, които често пренебрегваме, пише obekti.bg. Вероятно познавате човек, който постоянно е щастлив. Бъдете сигурни, че той или тя също преминава през моменти на скръб, тъга или съмнение. Разликата е, че просто не ги оставят да поемат контрол върху живота им! Ето 21 черти, които всички щастливи хора притежават.  

1. Ценят живота

Бъдете благодарни, че всяка сутрин се будите и сте живи.

Развийте у себе си детското удивление пред живота. Фокусирайте се върху красотата на всяко живо нещо.

Вземайте с пълни шепи от всеки ден и не се разстройвайте заради дреболии.  

 

2. Мъдро избират приятелите си

Заобиколете се с весели, позитивни хора, които споделят ценностите и целите ви.

Приятели, които споделят същата етика като вас и които ще ви поощряват да постигате мечтите си.

Те ви помагат да се чувствате добре за самите себе си. С вас са, за да ви подадат ръка в миг на нужда.  

3. Внимателни са

Приемете другите такива, каквито са. Уважавайте ги за това, което са постигнали. Докосвайте ги със своя добър и щедър дух. Помагайте, когато можете, без да се опитвате да ги променяте. Опитвайте да правите по-добър деня на всеки, с когото се срещате.  

4. Непрекъснато учат

Следете новините и особено тези, свързани с кариерата и хобитата ви. Пробвайте нови и смели приключения, които будят интереса ви – танци, ски, сърф или парашутизъм например.  

5. Решават проблемите творчески

Не тънете в самосъжаление. Щом се изправите пред предизвикателство, веднага търсете решението. Не позволявайте на спънките да се отразяват върху настроението ви. Вместо това гледайте на всяко ново препятствие като на възможност да направите положителна промяна. Научете се да вярвате на инстинктите си – те почти никога не грешат.  

6. Правят онова, което обичат

Според статистиката 80% от хората не обичат работата си! Нищо чудно, че по света има толкова нещастни хора. Прекарваме голяма част от живота си на работното място. Изберете кариера, на която се наслаждавате – по-голямата заплата на място, което ненавиждате, не си струва. Отделете време и за хобитата си и изследвайте личните си интереси.  

7. Радват се на живота

Отделете време, за да съзрете красотата около себе си. Животът не е само работа. Помиришете розите, погледайте залеза с любим човек, разходете се по брега на морето, проучете близката гора и т.н. Научете се да живеете в настоящия момент и да му се радвате. Не живейте в миналото, нито в бъдещето.  

8. Смеят се

Не вземайте твърде насериозно себе си – нито пък живота. Можете да намерите по нещо смешно във всяка ситуация. Смейте се на себе си – никой не е идеален. Разбира се, има и моменти, когато трябва да бъдем сериозни, но когато е уместно, надсмивайте се над обстоятелствата и ги представете през по-позитивна гледна точка.  

9. Прощават

Злопаметността вреди само и единствено на вас самите. Прощавайте на другите, за да сте спокойни вие. Когато направите грешка – признайте я, поучете се от нея, и простете на самите себе си.  

10. Благодарни са

Създайте си нагласа на благодарност. Вижте колко хубави неща са ви дадени! Бъдете благодарни за дома си, за работата си и най-вече за семейството и приятелите. Отделете време да им кажете, че сте щастливи, че ги имате в живота си.  

11. Инвестират в отношенията

Винаги правете така, че любимите ви хора да знаят, че ги обичате – дори в моменти на конфликт. Грижете се за връзките си с хората и ги развивайте. Отделяйте време, което да прекарвате с тях. Не нарушавайте обещанията си. Подкрепяйте хората.  

12. Държат на думата си

Честността е най-добрата политика. Всяко действие и решение, което вземате, трябва да се основава върху честността. Бъдете честни и със себе си.  

13. Медитират

Медитацията позволява на вашия невероятно активен мозък да си почине. След това ще имате повече енергия и ще функционирате на по-високо равнище. Сред видовете медитация са йогата, хипнозата, релаксиращата музика, позитивните мантри, визуализацията или просто няколко минути в пълен покой и тишина. Намерете онова, което е за вас, и му отделяйте време ежедневно.  

14. Гледат си работата

Съсредоточете се върху това да градите собствения си живот така, както го виждате. Грижете се за себе си и за близките си. Не се тревожете твърде много за това какво казват и мислят другите. Не се увличайте в клюки и обиди. Не съдете хората. Всеки има правото да живее собствения си живот така, както го иска – включително и вие самите.  

15. Оптимисти са

Гледайте на чашата като на наполовина пълна. Търсете положителната страна във всичко. Има я – е, понякога е малко трудно да се намери. Знайте, че всичко се случва заради определена причина, дори и да не знаете каква е тя. Пазете се от негативните мисли. Ако една от тях се промъкне в главата ви – парирайте с позитивна!  

16. Обичат без условия

Приемайте другите такива, каквито са. На любовта не се слагат окови. Може и не винаги да харесвате или одобрявате действията на любимите си хора, но все пак продължавате да ги обичате, нали?  

17. Упорити са

Никога не се предавайте. Изправяйте се пред всяко предизвикателство с нагласата, че то ще ви изведе с една стъпка по-близо до целта ви. Няма да се провалите, докато не се откажете. Фокусирайте се върху нещата, които искате, научете нужните умения, съставете си план за успех и действайте! Най-щастливи сме тогава, когато преследваме нещо, което е ценно за нас.  

18. Проактивни са

Приемете нещата, които не могат да се променят. Щастливите хора не губят сили за условия, които са извън контрола им. Приемете собствените си ограничения като човешко същество. Разберете как можете да постигнете онова, което желаете, вместо да чакате то самó да ви падне в скута.  

19. Грижат се за себе си

Грижете се за ума, тялото, душата и здравето си. Редовно се преглеждайте. Яжте здравословно и спортувайте. Почивайте достатъчно. Пийте много вода. Упражнявайте ума си, като постоянно му вливате енергия с интересни и вълнуващи предизвикателства.  

20. Вярват в себе си

Не се мъчете да бъдете някой, който не сте. Никой не обича фалшификатите. Разберете кои сте наистина, дълбоко в себе си, и какво наистина обичате и не харесвате. Бъдете уверени в себе си. Давайте най-доброто от себе си и не се подлагайте на съмнения.  

21. Поемат отговорност

Щастливите хора знаят и разбират, че са 100% отговорни за своя собствен живот. Поемат отговорност за настроенията си, за поведението си, за мислите си, за чувствата си, за действията и думите си. Първи ще признаят, когато са сгрешили.  

Започнете и вие още днес да поемате отговорност за собственото си щастие. Развивайте упорито тези навици в себе си. Колкото повече ги включвате в ежедневието си, толкова по-щастливи ще бъдете! /radiofresh.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!