Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Направете си напитката на д-р Байкова, за да „спаднете“ в жегите! Край на отоците и фалшивото напълняване

д-р Байкова

Жегите това лято са страшен бич и особено за жените, много от които получават отоци по тялото дотам, че трудно обличат дрехите си!

Това лято наистина се е разгневило и като че ли се мъчи да ни съсипе. Застигнаха ни рядко срещани през последните две години жеги, които на много места в страната наистина са трудни за понасяне.

Отделно от това, че не можем да си поемем въздух, много жени имаме проблем с подуването и отоците по тялото и най-вече крайниците.

Според лекарите, в повечето случаи това не се дължи на нещо тревожно – ако сме здрави, разбира се, а точно на жегата, която ни кара да задържаме вода в организма си.

Често пъти при големи жеги изпитваме трудност да влезем в ежедневните си панталони, макар че действително не сме напълняли. Това усещане за подуване и фалшиво напълняване обаче може да бъде преодоляно само с една лесна рецепта. Това е чудната напитка на д-р Байкова, която моментално ни кара да „спаднем“ и да се почувстваме отлично в кожата и облеклото си.

Става дума за т.нар. млечно-чаена напитка, която се приготвя страшно лесно. За рецептата ни трябват два литра прясно мляко и зелен чай. Млякото трябва да затоплим почти до фаза на кипене, но не бива да го оставяме да кипне.

В него поставяме две лъжици зелен чай, но трябва да внимаваме да бъде истински и качествен, след което оставяме сместта да престои на открито за половин час. После напитката е готова за консумация като е добре да я изпием за период от 3-4 часа, разделяйки я на равни части.

Ако ни предстои излизане или важна среща в същия ден, не бива да ядете нищо повече от някаква лека салата или максимум препечена филийка с резен домат върху нея, както и да не посягате към солта – забранено е! Отделно от това пийте много вода, в която сте изстискали сока от един или два лимона.

Гарантирано е, че ако направите всичко това в рамките на един пълен или още по-добре на два пълни дни, ще се почувствате така, сякаш поне 3 килограма от теглото ви са изчезнали. Огледалото е най-добрият свидетел.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!