Следвайте "Буднаера" в Телеграм

На млад мъж му пораснаха гърди от хормоните в пилешкото месо

Експерт съветва да се храним с повече плодове и зеленчуци или органично месо

На млад мъж му пораснаха гърди от хормоните в пилешкото месо

На мъж на 26 години са му пораснали цици, заради любимата му храна, която е била фрашкана с хормони. Когато гръдният кош на полувишиста Ли започнал драстично да се променя, той веднага отишъл на лекар. Медиците му казали да се откаже от пържените крилца и бутчета и да добави повече плодове и зеленчуци в хранителния си режим, защото хормоните в бялото месо са причината за уголемените му гърди, съобщава китайският сайт people.cn.

Гинекомастията - уголемяване на гърдите при мъжа – може да бъде причинена в резултат на дисбаланс на естрогена и тестостерона, но засега няма достоверни изследвания, които официално да свързват състоянието с хранителния режим. 

Мигел Торибио-Матеас, професионален диетолог и председател на Британската асоциация за приложно хранене и хранителна терапия, каза за в. „Метро”:

„Въпросът е сложен, защото зависи и от генетиката. Естрогенът от външни източници – например месото – не би трябвало да оказва влияние върху тялото. Затова не е толкова просто – мъжете да си хапват месо и да им порастват гърди, за щастие”. „Но ако месото е третирано с хормони, тялото може да реагира. Ако се храните с месо, което е третирано с хормона на растежа, например, и ако вие сте генетично предразположен към този хормон като мъж, тогава е възможно у вас да се развие тъкан на места, на които не трябва да има излишна тъкан”, добавя Торибио-Матеас. 

Експертът съветва още, че ако някой се притеснява от хормоните в месото, тогава той би могъл да приеме по-базиран на растенията хранителен режим или да се ориентира към органично месо от животни, хранени с трева. /blitz.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!