Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Държат последовател на Фалун Гонг под карантина за коронавирус в Китай, прикриват изтезания

коронавирус Китай Фалун Гонг

(minghui.org)

Кремена Крумова, кореспондент на ИЦФДБ

Последовател на духовната практика Фалун Гонг, незаконно задържан и измъчван до безсъзнание, бил тайно отведен в изолационна зона за коронавирус три дни след Китайската Нова година, съобщи на 3 февруари 2020 г. китайскоезичната версия на официалния информационен портал на Фалун Гонг, Minghui.org.

Гун Фънцян бил задържан от полицаи в Мишан, провинция Хъйлундзян, на 27 декември 2019 г. и изпратен в центъра за задържане Илан в близкия град Цитайхъ. В резултат на жестоки мъчения, Гун изпаднал в кома. За да прикрият следите от престъпленията си, властите в центъра преместили Гун в изолатор с пациенти, болни от коронавирус, без да уведомят семейството му.

Тъй като е държан в зона под карантина, сега на Гун отказват свиждания. Близките му търсят помощ от международни организации и правителства.

Новият коронавирус е от същата разновидност патогени като ТОРС, който причини стотици жертви в Китай през 2003 г., и като МЕРС, който уби над 500 души по цял свят през 2012 г.

Арестът на Гун се случва само три седмици, след като съпругата му, Ли Яндзие, загива, докато се опитва да избегне арест от полицията. Ли също практикува Фалун Гонг, подобна на йога традиционна дисциплина за подобряване на съзнанието и тялото, преследвана от китайската комунистическа партия от 1999 г. насам.

Това не е първият сблъсък на Гун с китайските власти. През последните 20 години, той е многократно измъчван в трудови лагери и центрове за задържане. След преживени побои и мъчения, мъжът губи слуха си. След поредното си освобождаване преди няколко години, Гун "губи паметта си и не може да разпознае никого; не може да говори, да се храни или грижи за себе си; често припада, урината му е млечнобяла; има постоянна болка в гърдите и диша трудно; поти се обилно", пише още Minghui.org.

4316 са официално потвърдените досега смъртни случаи на симпатизанти на Фалун Гонг в ръцете на китайската комунистическа партия. Истинският им брой обаче вероятно е в пъти по-голям.

Последователи на Фалун Гонг са болшинството от 1,5 милиона затворници на съвестта, предполагаемо убити с цел изземане на органи в държавни китайски болници в периода 2000-2016 г., разкри докладът "Кървава реколта/Клането: Актуализация" (2016 г.).

Източник/ци: https://www.falun-bg.i

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!