Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Контрол на ума: Секретен проект на ЦРУ излезе наяве

съзнание, ум, мозък

Контрол на ума или как ЦРУ заличава съзнанието на хората

Историите за програми за контрол на ума, използвани от различни тайни служби, обикновено влизат в графата „теория на конспирацията“, но в този случай, една теория се оказва самата истина. Граждани на САЩ и Канада са подлагани на химическа терапия, която има за цел да изтрие паметта им. Малко е да се каже, че тези експерименти на ЦРУ са били смущаващи. Някои от тях са завършвали със смърт.

Преди няколко години сериалът „Къща за кукли“ бе счетен за един от най-успешните проекти на Холивуд и дори определен за изключително добър по отношение на научно фантастичния си сюжет. Млада жена е програмирана чрез хипноза и лекарства да изпълнява определени мисии като таен агент, а след това по същия начин, цялата информация се изтрива от мозъка й. Е, както се оказа това не е измислица, а факт.

По време на студената война между Америка и Русия, ЦРУ разработва проект за „контрол на ума“ под името MK Ultra.

Провеждани са тестове над граждани на САЩ и Канада, които имали за цел да проверят колко е силно въздействието на хипнозата върху човешкото съзнание, каква е способността на хората да издържат на изтезания и принуда, и да тестват т. нар–„промиване на мозъка“–пълно изтриване на паметта. Колко от тези експерименти са били успешни, как са се развили и докъде са стигнали не е ясно. Факт е обаче, че някои от тези опити са приключили със смърт, пише tocka.com.mk.

За програмата ЦРУ си сътрудничи с болници, държавни институции и над 80 учреждения. Когато проектът става обществено достояние, незабавно е прекратен. Или поне такава е официалната информация.

Освен проекта на ЦРУ теоретици на конспирацията смятат, че подобен проект за контрол на ума се е разработвал и в Русия. Подробности около него няма, там действията на КГБ и тайната полиция са толкова дълбоко засекретени, че изтичането на информация е почти невъзможно. /razkritia.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!