Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Опасностите от яденето на ГМ – храни

Според Стефани Сенеф, Раундъп се използва върху много ГМО семена на Монсанто и може да бъде “най-важният фактор в развитието на множество хронични заболявания и състояния“. ГМО щандове за генетично модифицирани организми, които са 85% от днешните семена, заменят по-старите семена без ГМО, използвани от земеделските производители от по-старото поколение.

Как тези високо рискови храни, засягащи нашето здраве, влизат на нашия пазар?

Отговорът е обезпокоителен, но тази информация може да ви помогне да направите по-добри решения за придобиване и запазване на здравето си за в бъдеще. ГМО храната е много голяма тема.

Ние ще се докоснем само до част от нея в тази статия.

Постепенно в храната ни вече има от всичко включително и бактерии, вируси, гени (ДНК) от животни и други растения, тъй като те се добавят към семената, използвани за отглеждане на храната.

Много от тези семена са били отглеждани и използвани в нашата диета за над 2 десетилетия! Всъщност, много хора не могат да разберат, че промяната на семето, променя начина, първоначалния характер, който е предназначен за нашата храна.

Както и Агенцията по храните и лекарствата, така и Монсанто (Biotech Co) заявяват, че семената са “OK“, че те не са по-различни от другите семена и за това няма нужда от “проучвания за безопасност“. В същото време правителството на Америка насърчава Монсанто. Стефани Сенеф съавторства в статия, свързана с влиянието на ГМО продукти и Раундъп, който е инсектицид / пестицид върху затлъстяване, сърдечно-съдови заболявания, аутизъм, алергии, множествена склероза, Паркинсон, депресия, безплодие, болест на Алцхаймер и Рак.

През 2012 г. лабораторно проучване потвърждава, че някои ГМО продукти имат токсин, който отваря “дупки“ в клетките на стомаха и вече е установено наличието на такива при бременни жени и техните ембриони.

Тези големи биотехнологични компании заявяват, че новите ГМО семена са били направени, за да помогнат с резистентността към вредители, подобряване на срока на годност на продукта и да се създаде суперпродукт, за да се изхрани нарастващото население.

Но днес всички тези твърдения, направени от тези компании се оказаха погрешни.

Доклади от земеделските производители, медицински дружества и от групи като Съюза на загрижените учени, показват, че ГМО храната намалява общото производство на фермерите, така че ГМО не може да реши проблема с глада.

В същото време е увеличено използването на пестициди, поради резистентността на вредителите. Така ГМО семената имат значително по-ниски количества добив от всяка култура. Земеделските производители, които използват органични, естествени или алтернативни методи на отглеждане се опитват да използват семена без ГМО.

Но те пък се сблъскват с проблеми със замърсяване от ГМО семена, дължащо се на околната среда или на фактори “извън техния контрол“ – климатични условия, които разпространяват семената на ГМО на органичните полета.

Нашите клетки реагират и разпознават естествени, нетоксични храни, но не знаят какво да правят с “неизвестните гени“ и следователно изграждат антитела или се опитват да отхвърлят тези храни. Недостатъкът на яденето на ГМО срещу органично отглежданите храни е нашето необуздано увеличение на алергии и други хронични заболявания.

Например, ДНК от различни ядки се прехвърлят на нашите нормални храни, като царевица, зеленчуци и т.н., така че хора с алергии към ядки реагират и на други храни, към които обикновено не са имали проблем. Според списание “Природа“, има голям брой от учени, които отричат всяко изследване, което е в противоречие с безопопасността на ГМО храните. Именно за това им се плаща, за да прикриват истината за ГМО. Лекари, ветеринарни лекари и фермери описват подобрения, като например повече енергия, по-добро храносмилане, намаляване на алергии и кожни заболявания, дори облекчение от хронични болки, когато ГМО са отстранени от тяхната храна.

Това е документирано на база хора и животни.

Джефри Смит, най-продаваният автор и режисьор, е водещ говорител за опасностите за здравето от ГМО храна. Смит е документирал колко мощни са Biotech AG компаниите в блъфирането и подвеждането на длъжностните лица в сферата на безопасност и поставянето на здравето на обществото в риск.

Дарвин може да е бил прав в края на краищата. Естественият подбор може да бъде тайният ключ. И двете – растения и животни, не се нуждаят от “генно инженерство“, те се научават да се адаптират към променящите се условия, правили са го в продължение на хиляди години! Преди да са променили природата напълно, опитайте истинските неща . . . преминете към органична храна или такава без пестициди.

Подкрепете местното производство. Въпреки че хората не вярват все още и казват, че няма разлика, определено има разлика, и тя е за сметка на вашето здраве и на здравето на децата ви!

http://blogs.naturalnews.com/dangers-eating-gmo-food/
http://nepoznato.energetika-bg.com/2015/04/opasnostite-ot-yadeneto-na-gm-hrani/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!