Следвайте "Буднаера" в Телеграм

След като прочетете това, никога няма да гледате на банана по същия начин както преди

банани

Бананите съдържат естествени захари – захароза, фруктоза и глюкоза в съчетание с фибри. Бананът дава на организма висок тласък на енергия.

Изследвания доказват, че само два банана дават достатъчна енергия за напрегната 90-минутна тренировка.

Нищо чудно, че банана е плод номер едно при водещите атлети в света. Но енергията не е единственото, с което бананът може да ни помогне да се чувстваме здрави. Той може също да помогне за преодоляването и предотвратяването на значителен брой заболявания и състояния, което го прави задължителен в ежедневната ни диета.

ДЕПРЕСИЯ

Според едно скорошно проучване, направено сред хора, страдащи от депресия, показва, че те се чувстват много по-добре след ядене на банан. Това е така, защото бананите съдържат „триптофан, вид протеин, който тялото преобразува в серотонин, известен с това, че ни кара да се отпуснем, подобрява настроението и като цяло ни накара да се чувстваме по-щастливи.

Забравете хапчетата – изяжте един банан. Витамин В6, който се съдържа в бананите, регулира нивото на глюкоза в кръвта, което може да повлияе на настроението ви.

АНЕМИЯ

Високото съдържание на желязо в бананите стимулира производството на хемоглобин в кръвта и така помага при случаи на анемия.

КРЪВНО НОЛЯГАНЕ:

Този уникален тропически плод е с изключително високо съдържание на калий, и ниско съдържание на сол, което го прави идеален в борбата с високото кръвно налягане.

ЗАПЕК

Високото съдържание на фибри при бананите помага за възстановяване на нормалното действие на червата, помага за преодоляване на проблема, без да се прибягва до лаксативи.

КИСЕЛИНИ В СТОМАХА

Бананите създават естествен антиациден ефект в организма, така че, ако страдате от стомашни киселини, опитайте да изядете един банан за успокоение и облекчение.

СУТРЕШНО ГАДЕНЕ

Леката закуска с банани между храненията помага да се поддържа нивото на кръвната захар и да се избегне сутрешното гадене.

УХАПВАНЕ ОТ КОМАРИ:

Втрийте върху мястото на ухапване малко банан и ще изпитате моментално облекчение. Ще избегнете подуването и зачервяването на кожата.

МАХМУРЛУК

Един от най-бързите начини за лечение на махмурлука е да си направите бананов млечен шейк, подсладен с мед. Бананът успокоява стомаха и, с помощта на меда, възстановява изчерпаните нива на кръвната захар, а млякото успокоява и повторно хидратира вашия организъм.

НЕРВИ

Бананите са богати на витамини от група В, които успокояват нервната система ..

КОНТРОЛ НА ТЕМПЕРАТУРАТА

Много култури виждат бананите като „охлаждащ“ плод, който може да намали физическия и емоционалния градус на бъдещите майки. В Тайланд, например, бременните жени ядат банани, за да се роди тяхното бебе с нормална телесна температура.

ЯЗВИ

Бананът е вид диетична храна срещу чревните нарушения, поради своята мека структура и гладкост. Той неутрализира високата киселинност и намалява дразненето чрез покриване на лигавицата на стомаха. /lifebg.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!