Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ракът – хроничен дефицит от витамин В17

витамин В17 съдържащи храни

Хроничният дефицит на В17  води до нарушена обмяна на веществата и нарушено деление на клетките. Т.е. този витамин трябва да се употребява и за профилактика,  и лечение на онкоболести. Всеки ден в организма ни се образуват много ракови клетки; спасява ни само добрият имунитет.

За целта е нужно правилно хранене и витамин В17, който помага да се възстанови балансът и да се задейства механизмът на възстановяването.

През 50-70-те години на миналия век в медицинската общност се разгаря дискусия по отношение на новия вид лечение на рака,  описан в нашумялата книга на д-р Ърнест Кребс „Свят без рак”.

През 1952 г. д-р Ърнест Кребс-Младши, биохимик от Сан Франциско,   извлякъл  от кайсиеви ядки очистената форма на витамин В17. След съвещания с доктор Дин Бърк (от Националния онкологичен институт в САЩ) този препарат получил името лаетрил, което е образувано от пълното име на откритото химическо съединение „лавоманделонитрил”.  Лаетрилът в сравнение с амигдалина съдържал по-висока концентрация на В17 и по-лесна разтворимост; д-р Кребс заявил, че неговият противораков ефект е много по-силен отколкото смятали преди това.

Според д-р Кребс на човек му трябват дневно 100 мг витамин В17, които са еквивалент на приблизително седем кайсиеви ядки, което гарантира живот без рак.

През 70-те години алтернативното лечение на рака с витамин В17 било много популярно; един доктор заявил, че е излекувал 30 хиляди болни и получил забележителни резултати. Учените обяснили това явление по два начина. Първо, раковите клетки изсмукват цианида от лаетрила, отравят  се и загиват. Второ, ракът  възниква заради недостиг на витамин В17 в организма; следователно, ако се попълни, болестта изчезва. Администрацията по хранителни продукти и лекарства в САЩ обаче отхвърля витамин В17. Тя провела клинични изпитания под егидата на Националния раков институт, но заявява, че няма  доказателства за ефективността на това вещество в борбата с рака. В Щатите лаетрилът бил забранен заради невярното твърдение, че съдържа цианид, който може да бъде отровен за човека.

Още преди 35 години ядките на кайсиите били обявени за  лекарство за борба с много известни видове рак. Учените заявили, че ако те влизат в ежедневата диета на човека, раковите клетки никога няма да се развият в организма.

Транснационалните фармацевтични компании и медицинската общност в САЩ принудили FDA (Управлението за контрол на продуктите и лекарствата) да обяви за незаконна продажбата на „сурови” кайсиеви костилки, както и витамин В17 като лекарство с антиканцерогенен ефект.

Оказва се, че твърдата кайсиева костилка, тази плътна обвивка защитава едно  от най-забележителните хранителни и лечебни вещества на земята.

Д-р Ърнест Т. Кребс  разработил теорията, че ракът, подобно на скорбута, не се предизвиква от някаква тайнствена бактерия, вирус или токсин, а е болест на витаминния дефицит, предизвикан от недостига на съществени компоненти в храненето на съвременния човек. Той идентифицирал този компонент като част нитролозидите, които се срещат в изобилие в природата – в повече от 1200 растения. В големи количества се съдържа в семената на растенията от  семейство Prunus Rosacea (бадем, кайсия, вишна, слива  и пр.), царевицата, соргото, просото, тапиоката, лененото семе, ябълковите семки и много други хранителни продукти, които липсват в храненето на днешния човек.

Преди няколко века хората, включително и нашите прадеди,  употребявали богатия на витамин В17 просен хляб, но сега ядем бял хляб, който не го съдържа.

Независими изследвания показали, че племето хунза в Хималаите никога не  боледувало от рак, докато диетата му била богата на просо и кайсии. Но щом то се сблъскало със западната диета, хората започнали да боледуват от рак.

Как преди много години хората победили скорбута – дефицита от витамин С, а днес са безсилни срещу рака?

Отговорът е лесен – западните правителства са под натиска на фармацевтичните транснационални компании, Управлението за контрол на продуктите и лекарствата, Американската медицинска асоциация. Те се обединиха и  проведоха мощна кампания срещу витамин В17, оправдавайки  се с цианида, който съдържа (сол на синилната киселина). В12 също съдържа доста цианид, но никой не го е забранявал. Лаетрилът на д-р Кребс бил получен от кайсиеви костилки и след това синтезиран във формата на кристал.

През юни 2004 г. в САЩ Джейсън Вале получил пет години и три месеца затвор, защото рекламирал и продавал противораково лекарство на основата на лаетрила, получен от кайсиеви костилки, което било забранено през 2000 г.

Но на основата на проучвания и изследвания за свойствата на витамин В17, потвърдени в документи, била  издадена книгата „Свят без рак” на Едуард Грифин и д-р Кребс. Двамата лекари твърдят, че ежедневната употреба на 7-10 костилки от кайсиии предпазва организма от коварното заболяване. Ако раковото заболяване се е появило, с употребата на витамин В17  намаляват размерите на туморите, не се образуват метастази и дори безнадеждно болни побеждават рака. В експерименти под микроскоп се вижда, че след вкарването на витамин В17 в организма раковите клетки се разрушават и загиват.

Навремето, когато медиците откриха витамините В3, В12 и С, които доказаха ефективността им против, пелагра (кожно заболяване),  анемия и скорбут, над тях се надсмяха, обявиха ги извън закона, обвиниха ги в шарлатанство. След десетелетя техните открития влязоха в учебниците и новите витамини успешно започнаха да се прилагат в практиката. Вероятно днес наблюдаваме същата картина с отричането на В17 като ефективно средство в борбата с рака. /rasper-bg.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!