Следвайте "Буднаера" в Телеграм

26 неща за “Ислямска държава в Ирак и Левант” (ISIL), които Барак Хюсеин не иска да знаете

Твърдението, че САЩ водят война срещу Ислямска държава, е една голяма лъжа.


Джон Макейн се среща с халиф Абу Бакар ал-Багдади, лидер на ИДИЛ, в Алепо през април 2013 г. Source 

Проф. Мишел Хосудовски. Global Research, January 09, 2015 г.
Превод: Десислава Атанасова/Българска Лeгия за информационна защита

Твърдението, че САЩ водят война срещу Ислямска държава, е една голяма лъжа. Преследването на „ислямските терористи”, водненето навсякъде по света на превантивна война, за да се „защити американската родина” се използват, за да се оправдае военна програма.

Ислямска държава в Ирак и Леванта (ISIL) е творение на американските разузнавателни служби. „Анти-терористичната програма” на Вашингтон в Ирак и Сирия се състои в подкрепа на тероризма.

Нахлуването на бригадите на Ислямска държава (IS) в Ирак, което започна през юни 2014 г,. беше част от внимателно планирана военно-разузнавателна операция, подкрепяна тайно от САЩ, НАТО и Израел.

Антитерористичната акция е измислица. Америка е държава номер едно в спонсорирането на тероризма.

Ислямска държава е покровителствана от САЩ и техните съюзници. Ако те искаха да елиминират бригадите на Ислямска държава, трябваше масирано да бомбардират конвоите им от откраднати автомобили Тойота, когато през юни прекосиха пустинята от Сирия към Ирак.

Сирийско-Арабската пустиня е отворена територия. С изкуството на изтребителните самолети (F15, F122 Граблива птица, CF-18) от военна гледна точка това щеше да бъде бърза и целесъобразна хирургическа операция.

В тази статия посочваме 26 неща, които опровергават тази лъжа. Представено от медиите като хуманитарно мероприятие, тази широкоспектърна военна операция, насочена срещу Сирия и Ирак, доведе до безброй цивилни жертви.

Тя нямаше да може да бъде предприета без твърдата подкрепа на западните медии, които представиха инициативата на Обама като антитерористична операция.

ИСТОРИЧЕСКИЯТ ПРОИЗХОД НА АЛ КАЙДА

  1. САЩ подкрепяха Ал Кайда и свързаните с нея организации в продължение на почти половин столетие още от първия ден на Съветско-Афганистанската война.
  2. Тренировъчни лагери на ЦРУ бяха разположени в Пакистан. В десетгодишния период между 1982 1992 г. 35 000 джихадисти от 43 ислямски страни бяха набрани от ЦРУ, за да се бият в афганистанския джихад. “Обяви, платени от фондовете на ЦРУ”, подбуждащи и мотивиращи за присъединяване към джихад, бяха публикувани във вестници и списания из целия свят.
  3. От времето на администрацията на Рейгън Вашингтон подкрепя ислямската терористична мрежа. Роналд Рейгън нарече терористите „борци за свобода”. Щатите снабдиха с оръжия ислямските бригади. Всичко беше за „добрата кауза” – борбата срещу Съветския съюз и смяната на режима, което доведе до свалянето на светското правителство в Афганистан.
  4. Университетът в Небраска публикува учебници по джихадизъм. САЩ похарчиха милиони долари, за да снабдят афганистанските деца с учебници, пълни с образи на насилие и войнствени ислямски учения.”
  5. Осама бин Ладен, американското плашило и основателят на Ал Кайда, беше назначен от ЦРУ през 1979 г. в самото начало на спонсорираната от САЩ джихадистка война срещу Афганистан. Той беше на 22 години и беше трениран в спонсориран от ЦРУ партизански тренировъчен център.

Ал Кайда не стоеше зад атентаттите от 11.09.2001 г. Единадесети септември беше оправдание за започването на война срещу Афганистан въз основа на това, че е страна, която спонсорира тероризма и подкрепя Ал Кайда. Атаките от 11.09. бяха инструмент за формулиане на тезата за „Глобална война срещу тероризма”.

ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА (ISIL)

  1. Ислямска държава (ISIL) беше първоначално дъщерна организация на Ал Кайда, създадена от американското разузнаване с подкрепата на британската М16, израелския Мосад, пакистанското Междуведомствено разузнаване (Inter-Service Inteligence – ISI) и Председателството на общото разузнаване на Саудитска Арабия (General Intelligence Presidency – GIP).
  2. Бригадите на ISIL бяха включени в спонсорирания от САЩ и НАТО метеж в Сирия, насочен срещу правителството на Башар Асад.
  3. Нато и турското върховно командване бяха отговорни за набирането на наемници за ISIL и Ал Нусра сред маргиналите на сирийските бунтовници през март 2011 г. Според източници на израелското разузнаване тази инициатива се е състояла в следното:„кампания за записване на хиляди мюсюлмански доброволци в страните от Близкия Изток и мюсюлманския свят, които да се сражават редом със сирийските бунтовници. Турската армия ще приюти тези доброволци, ще ги обучи и ще осигури преминаването им в Сирия.” (DEBKAfile, НАТО да снабди бунтовниците с противотанкови оръдия, 14.08.2011 г.)
  4. В редиците на ISIL има оперативни кадри на западните специални сили и на западните разузнавателни служби. Британските специални сили М16 са били включени в тренирането на джихадистките бунтовници в Сирия.
  5. Западни военни специалисти с договори към Пентагона са обучавали терористите в използването на химически оръжия.

„САЩ и някои негови европейски съюзници използват специалисти по отбраната, които да обучават сирийските бунтовници как безопасно да осигурят химически оръжия в Сирия” казаха американски висш служител и няколко висши американски дипломати пред CNN Sunday (CNN Report, 09.12.2012г.)

  1. Практикана на ISIL за обезглавяване е част от спонсорирана от САЩ програма за обучаване на терористи, изпълнена в Саудитска Арабия и Катар.
  2. Набирани от американските съюзници, голяма част от наемниците на ISIL са осъдени криминални лица, освободени от саудитските затвори под условие да се присъединят към ISIL. Затворници, осъдени на смърт в Саудитска Арабия, са набирани, за да се присъединят към терористичните бригади.
  3. Израел е подкрепял бригадите на ISILи Ал Нусра извън Голанските възвишения. Джихадистките бойци са се срещали с офицери от Израелските сили за защита, както и с министър-председателя Нетаняху. Висш военен от Израелските сили за защита мълчаливо признава, че „глобалните джихадистки елементи в Сирия” (ISIL и Ал Нусра) се подкрепят от Израел.

СИРИЯ И ИРАК

  1. Членовете на ISIL са пехотинци от западния военен съюз. Тяхната необявена задача е да разрушат и опустошат Сирия и Ирак в полза на амриканските си спонсори.
  2. Американският сенатор Джон Маккейн имаше среща с лидерите на джихадистките терористи в Сирия.
  3. Войската на Ислямска държава (IS), която в момента е мнимата цел на американско-натовската кампания за бомбардиране под наслов „антитерористична задача”, тайно продължава да бъде подкрепяана от САЩ.

Вашингтон и неговите съюзници продължават да предоставят военна подкрепа на Ислямска държава.

  1. Американските и съюзническите бомбардировки не са насочени срещу ISIL, те бомбардират икономическата инфраструктура на Ирак и Сирия, включително фабрики и петролни рафинерии.
  2. Халифатът на проекта Ислямска държава е част от дългосрочните американски външнополитически планове Сирия и Ирак да бъдат разделени на отделни територии – Сунитски ислямски халифат, Арабска шиитска република и Република Кюрдистан.

ГЛОБАЛНАТА ВОЙНА СРЕЩУ ТЕРОРИЗМА

  1. „Глобалната война срещу тероризма” се представя като „Сблъсък на цивилизации”, като война между конкуриращи се ценности и религии, докато в действителност това е завоевателна война, която има стратегически и икономически цели.
  2. Спонсорираните от САЩ терористични бригади на Ал Кайда (тайно подкрепяни от западните разузнавателни служби) бяха разположени в Мали, Нигер, Нигерия, Централноафриканската република, Сомалия и Йемен. Тези свързани по различен начин части на Ал Кайда в Близкия Изток, под-сахарска Африка и Азия са спонсорирани от ЦРУ „разузнавателни активи”. Те се използват от Вашингтон за разрушаване, за създаване на вътрешни конфликти и за дестабилизиране на суверенни държави.
  3. Боко Харам в Нигерия, Ал Сабаб в Сомалия, Либийските ислямистки групи за борба (подкрепяни от НАТО през 2011 г.), Ал Кайда в ислямски Магреб, Ислямски Ал Йама в Индонезия и другите свързани с Ал Кайда групировки са тайно подпомагани от западното разузнаване.
  4. САЩ спонсорират също и свързаните с Ал Кайда терористични организации в автономния китайски регион Синянг Уйгур. Скритата цел е да се предизвика политическа нестабилност в западен Китай. За китайските терористи се съобщава, че са „обучени в тероризъм” от Ислямска държава, „за да извършват нападения в Китай”. Заявената цел на базираните в Китай джихадистки единици (които обслужват интересите на САЩ) е да установят ислямски халифат, стигащ до западен Китай. (М. Хосудовски, „Войната на Америка срещу тероризма”, Global Research, Монреал, 2005, гл. 2)

ДОМОРАСЪЛ ТЕРОРИЗЪМ

  1. Терористите „R” Us. Докато САЩ са тайният архитект на Ислямска държава, свещената задача на Обама е да защити САЩ от нападенията на ISIL.
  2. Заплахата от доморасли терористи е изфабрикувана. Тя се прокара от западните правителства и медии с цел да се анулират граждански права и да се установи полицейска държава. Терористичните атаки на мними джихадисти и заплахите за терористични актове винаги са театрални постановки. Те се използват за да се създае атмосфера на страх и усещане за заплаха.

От своя страна арестите, делата и присъдите на „ислямските терористи” устояват на законността на американската държавна сигурност и апарата за правоприлагане, които стават все по-военизирани.

Крайната цел е в главите на милиони американци да се насади мисълта, че врагът е реален и че американската администрация ще защити живота на своите граждани.

  1. „Антитерористичната” кампания срещу Ислямска държава допринесе за демонизирането на мюсюлманите, които започват все по-често да се асоциират с джихадистите в очите на западното обществено мнение.
  2. Всеки, който дръзне да постави под съмнение обосноваността на „Глобалната война срещу тероризма”, се окачествява като терорист и става обект на антитерористичното законодателство.

Крайната цел на „Глобалната война с тероризма” е да подчини гражданите, напълно да деполитизира социалния живот в Америка, да попречи на хората да мислят, да концептуализират, да анализират фактите и да поставят под съмнение легитимността на инквизиторския социален ред, който управлява Америка.

Администрацията на Обама е натрапила дяволски консенсус с подкрепата на своите съюзници, да не споменаваме сложната роля на Съвета за сигурност на Обединените нации. Западните медии са прегърнали този консенсус, който описва Ислямска държава като независим обект, като външен враг, който е заплаха за западния свят.

Голямата лъжа е станала истина.

Кажи не на „голямата лъжа”. Разпространи информацията. Истината е мощно оръжие.

Източник: globalresearch.ca

anonybulgaria.wordpress.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!