Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Европа в хватката на частни банкери

Ротшилд

Фамилията Ротшилд има решаващо политическо влияние върху европейската политика на 18, и 19-ти век.

   С контрол над Баварските илюминати Ротшилдови влияят директно и на другите важни тайни ложи.

Малко от решенията, взимани по време на техните срещи, излизат наяве пред обществеността, защото всички присъстващи спазват законите на абсолютната конспирация. Поради важността на думите на граф дьо Вирийо участва в конгреса като масон.

На въпроса, би ли могъл да издаде няколко решения, той отвръща:

Нищо няма да Ви доверя по този въпрос. Мога само да кажа, че всичко е значително по-сериозно, отколкото си представяте. Заплануваният заговор е замислен толкова умело, че за монархии и църква в известна степен няма да бъде възможно да се отърват.
   Друга важна личност и голям европейски политик за времето си е прочутият граф Сен Жермен. По-късно той предупреждава приятелката си Мария Антоанета за заговора за убийство (Френската революция), който трябвало да свали френската монархия. Настоятелния му съвет за съжаление не е последван.
   До 1815г. Натан Ротшилд - единият от петимата синове на бащата на банкерската династия,  Майер Амшел Ротшилд - става най-могъщият банкер в цяла Англия. На 22 юли 1816г. се забелязват първите признаци за тихото превземане на властта от Натан Ротшилд в Лондонското сити. На тази дата Англия въвежда ,,златния стандарт" в паричната си система. Притежателят на английското злато занапред става господар на паричната система. В книгата си ,,Възходът на династията Ротшилд" (Виена, 1949) Конте Корти пише, че фамилията е тази, която е спечелила най-много от Френската революция. Войните отдавна са средство за вкарване на държавите в дългове и подчиняването им впоследствие на това на онези, които притежават финансовата мощ. Според Корти пак Натан е човекът, който начело на международната банка Ротшилд реализира огромни печалби от Наполеоновите войни. 

   Банкерската фамилия Ротшилд прави най-големия си удар във връзка със събитията около битката при Ватерлоо.
Те изграждат перфектна шпионска и куриерска система в цяла Европа. Във всички стратегически важни столици и търговски мести имат ,,агенти". които събират информация.
 
   Авторът Дес Грифин пише:
Каретите на Ротшилдови галопират по пътищата, корабите им преминават Ла Манша. а агентите им бродят като неуловими сенки из градовете. Те пренасят пари в брой, ценни книжа, писма и съобщения. Преди всичко съобщения - най-новите и най-важните, които енергично се обработват на акционните и стокови борси.
   На 20 юни 1815г. Натан Ротшилд получава от свой агент таен доклад за развоя на войната и по най-бързия начин заминава за Лондон. След като пристига на Лондонската борса, Ротшилд разпродава всичките си акции, с което симулира, че Англия уж е загубила войната. Мълвата се разпространява като пожар: ,,Ротшилд знае" - ,,Уелингтън е загубил битката при Ватерлоо!". Повечето акционери изпадат в паника, че ще загубят всичко, и започват да продават своите акции. Когато след няколко часа цената на една акция пада до пет цента за долар, дузина Ротшилдови агенти на гише за платежни нареждания от другата страна на борсата изкупуват всички акции на безценица.
   След унищожителното поражение французите изпадат в сериозно затруднение да възстановят отново страната си. През 1817г. Франция решава да сключи банково споразумение за голям кредит от уважаваната френска банка Ouvrard и известните банкери братя Баринг от Лондон. Ротшилдови са почти изоставени. Година по-късно Франция отново се нуждае от пари и повторно игнорира Ротшилдови. Това, разбира се, никак не се понравило на фамилията. Те опитват всичко, за да накарат френското правителство да им предостави сделката, но напразно.

   Френските аристократи, горди със своята елегантност и знатен произход, гледат на Ротшилдови като на селяци - парвенюта, които трябвало да бъдат поставени на мястото им.
   Тогава на 5 ноември 1818г. се случва нещо съвсем неочаквано. След като дълго време кърсът на френския правителствен заем постоянно расте, изведнъж започва непрекъснато да пада. В двора на Людовик XVIII царяла напрегната атмосфера. Единствените, които по онова време не само не се притесняват, а се усмихват, са братята Ротшилд - Калман и Яков. През октомври 1818г. с безкрайните си резерви и с помощта на своите агенти те изкупуват голяма част от френския правителствен дълг, отпуснат от техните съперници Уврар и братя Баринг. Това довежда до покачване курса на заема, но на 5 ноември 1818г. братята пускат огромни количества заемни книжа на свободния пазар и столиците на Европа и хвърлят пазара в ,,паника".
   Вследствие на интервенцията картината коренно се променя и Ротшилдови стават ,,№ 1" във Франция. Сега те, разбира се, получават цялото внимание на френския двор и то не само по отношение на паричните дела.
  
   В Париж, след поражението на французите банковата къща Ротшилд силно разширява влиянието си върху правителствената политика на Франция, а в Лондон, чрез влиянието си върху Английската национална банка, Натан Ротшилд явно въздейства и върху британския парламент. /http://illuminatibg.blogspot.com.au/2015/04/blog-post_29.html

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!