Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Защо в СССР през 1976 микровълновите печки са били забранени?

микровълнови печки

xibalba.ru

Хората днес са болни отчасти защото все още се хранят мъртви храни убити в микровълнова фурна. Ето здравословно парче сурова храна, заредено с витамини и естествени лекарства, но идва ядреното оръжие, под формата на микровълнова печка, и унищожава-голямата част от хранителните вещества.

Хората са единствените животни на планетата, които унищожават хранителната стойност на храната преди да я изядат. Всички други животни консумират храната си в естествено, непреработено състояние. Може би затова хората са най-малко здравите бозайници на планетата.

В CCCР през 1976 г използването на микровълнови фурни е било забранено поради отрицателните им ефекти върху здравето, в резултат многобройните проучвания на въздействието им върху организма. Забраната бива вдигната след Перестройката в началото на 90-те години.

Изобретяването на микровълновата печка и масовото й приемане от населението съвпада с появатата на затлъстяването в развитите страни по света. Тя не само съдейства за довеждането на продуктите до такова състояние, че да могат да се усвояват в голямо количество, което съдейства за затлъстяването, а разрушава и голяма част от хранителната стойност на продуктите, с което оставя потребителите в постоянно състояние на глад и с желание да ядат още.  С други думи, хората ядат твърде много калории, но не получават достатъчно истинска храна. Резултатът: епидемии, диабет, рак, сърдечно-съдови заболявания, депресия, бъбречна недостатъчност, болест на черния дроб, и т.н..

Тези заболявания са причинени от комбинацията от недохранване и наличие на токсични химикали в храната и околната среда (плюс други фактори, като емоционални травми, недостиг на физически упражнения и др.). Микровълните печки ни въвеждат в състояние на постоянно желание да ядем почти автоматично, освен което ядем храна, подложена на въздействието на токсични вещества (тя се изготвя чрез добавяне на химични вещества, които действат като консерванти, оцветители, овкусители и др.).

Безопасни ли са микровълновите печки? Сваляне

Микровълновата печка, технически, е форма на облъчване на хранителните продукти. Интересното е, че хора, които казват, че никога не биха яли "облъчена" храна, без колебание слагат храната си в микровълнова печка. Това е същото (само че с различна дължина на вълната на излъчване). Микровълновта печка първоначално е била наречена "радарни диапазони”. Когато през 1970 г. били въведени микровълните печки, те гордо били рекламирани като късообхватни радарни устройства. Взривявате храната посредством радар с висока интензивност и тя става гореща. През 1970 г това се разглеждало като един вид чудо на космическата ера.

Микровълнова работи според очакванията, между другото - прави храната топла. Въпреки това, механизмът, чрез която топлината се генерира, предизвиква вътрешни увреждания на фините молекулярни структури на витамините и фитонутриентите. На минералите това не влияе в значителна степен, така че в микровълновата печка вие ще получите същия магнезий, калций и цинк, но всички важни витамини, антоциани, флавоноиди и други хранителни вещества лесно се разрушават.

Микровълновата печка е устройство за производство на живи мъртъвци. Хората, които използват микровълнова фурна редовно, поемат по пътя на дегенеративните заболявания и пожизнена борба със затлъстяването. Колкото повече използвате микровълнова печка, толкова по-лошо е качеството на храните, които получава тялото ви и толкова по-вероятно е да бъдете диагностицирани с различни заболявания, които ще изискват употребата на лекарствени средства, които ще причинят други здравословни проблеми.

Направете си услуга: изхвърлете микровълновата си печка. Ако трябва да стоплите нещо, стоплете го във фурна или тостер, или на печката (избягвайте тефлона и незалепващите покрития). А още по-добре, яжте повече сурови, непреработени храни.

Ето някои от най-новите научни изследвания на приготвянето на храната в микровълновата печка:

1. Продуктите в микровълновата печка губят 60 ~ 90% от жизнената си енергия и се ускорява разпада на тяхната молекулна структура.

2. Микровълновата печка предизвиква появата на канцерогенни вещества в млякото и зърнените култури.

3. Микровълновата печка променя елементарната субстанция на храната, което води до лошо храносмилане.

4. Микровълновата печка променя химията на храната, което може да доведе до увреждания в лимфната система и дегенерация на способността на организма да се защитава от злокачествени образувания.

5. Микровълновата печка причинява разпадане на елементарни вещества, когато сурови, варени или замразени зеленчуци биват подлагани, дори за много кратко време, на обработка, в тях се образуват свободни радикали. (….)

Микровълновите печки нагряват храната чрез създаване на молекулярно триене, но то бързо унищожава деликатните молекули на витамините и фитонутриентите (растителни лекарствени средства). Микровълновата фурна премахва до 97% от хранителната стойност на зеленчуците (витамини и други хранителни вещества, растения, които предотвратяват болестите, подобряват имунитета и подобряват здравето).
Американската FDA съветва: "не стойте дълго пред микровълновата фурна."(....) apparentlyapparel.com

Източник/ци: iskri.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!