Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скритите опасности при готвене в микровълнова печка

микровълнова печка

Проучвания показват, че сготвената в микровълнова печка храна претърпява сериозно увреждане на молекулите – изядена, тя предизвиква патологични промени в човешките кръвоносна и имунна системи.

Нищо чудно, че на обществеността се отказват подробности за тези сериозни с оглед на здравето опасности.

През месец май 1989, по радиото бива излъчено следното съобщение, спонсорирано от Университета на Минесота: 

“Макар, че микровълновите печки готвят храната бързо, те не се препоръчват при затопляне на бебешки шишета”. Шишето може да изглежда хладно на пипане, но течността вътре да е изключително гореща и да изгорите устата и гърлото на бебето. Освен това, вследствие натрупването на пара в затворен съд, какъвто е бебешкото шише, то може да експлодира. “Нагряването на шишето в микровълнова печка може да предизвика известни промени в млякото и загуба на някои витамини. Загряването на бутилката чрез потапяне в гореща вода, или на водна баня и пробването на течността върху китката може и да отнема няколко допълнителни минути, но е много по-безопасно.” 

Значителни промени са били регистрирани в кръвта на доброволци, консумирали храни, сготвени в микровълнова печка. Налице е значително количество научна литература, посветена на опасните ефекти от прякото микровълново облъчване на живи системи.

Технически погледнато, микровълновите печки работят на принципа на променливия ток. Атомите, молекулите, и клетките, върху които въздейства това мощно електромагнитно излъчване, биват подлагани на смяна на поляритета от порядъка на 1 до 100 милиарда пъти в секунда. Не съществуват атоми, молекули, или клетки на някаква органична система, способни да издържат на подобна страхотна разрушаваща сила за продължителен период от време, дори и в ниския обхват на миливатове.

“От всички естествени субстанции, които са полярни, най-чувствително реагира кислородът във водните молекули. Това е начинът, по който се получава топлината при готвенето с тази печка – създава се триене във водните молекули. Структурите на молекулите се разкъсват, молекулите насилствено се деформират (това се нарича структурна изомерия), а това повлиява и на качеството. 

Загряване на храната

Отслабването на клетъчните мембрани чрез микровълни се използва в областта на генното инженерство. Поради използваната при процеса сила, клетките всъщност се разрушават и така се неутрализират електрическите потенциали – самия живот на клетките – между външната и вътрешната страни на клетъчните мембрани. Увредените клетки стават лесна плячка на вируси, гъбички и други микроорганизми. Естествените механизми за възстановяване биват подтиснати, а клетките – принудени насила да се адаптират към състоянието на енергиен дефицит: те превключват от аеробна към анаеробна респирация; вместо вода и въглероден двуокис, се произвеждат водороден прекис и въглероден моноокис.

Излъчването води до разрушаване и деформиране на молекулите на храната и до образуването на нови съединения (наречени радиолитни), които са непознати и на човека и на природата.

от NEXUS Magazine, nexusmagazine.com
iskri.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!