Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Какво знаем и не знам за двойниците на Владимир Путин?

Потвърдено е отдавна, че Владимир Путин има двойници. Първия му двойник се появява около година, след като става президент през 2000г.

Двойници на руския президент дори са били на официални визити. Според някои конспиративни теории истинския Путин отдавна е починал. В интернет циркулира дори фалшифицирано „интервю“ на бившата му съпруга Людмила, в което тя „признава“, че Путин е бил убит

Какво знаем и не знам за двойниците на Владимир Путин

Bладимир Путин или негов двойник посети Киев в края на октомври 2010? Този въпрос и до днес се дискутира в украински интернет форуми.

Поводът бе странна синина по лицето на руския премиер, върху която личеше пласт грим. Снимки на насинения Путин обиколиха света за нула време. Появиха се най-различни версии: от здравен проблем през травма при тренировка до най-конспиративната – тази с двойника. Официално никой не посочи причината за синината.

Хора, чиято външност наподобява тази на Владимир Владимирович, от години са герои за руските медии. Двойниците на сегашния премиер и бивш президент се водят на отчет в службата за охрана ФСО, твърди в. „Ленинградская правда“. Лица с подобни данни са ценни за всяка държава. Те могат да се използват за заблуда на потенциални терористи или да повдигнат бойния дух на армията при война, ако бъдат пратени на фронта. Известно е, че бившият иракски лидер Саддам Хюсеин е имал трима двойници. За двама от тях се смята, че са загинали при атентат вместо диктатора.

По неофициална информация още в началото на 2001 г. ФСО и службата за безопасност ФСБ, правоприемник на КГБ, са избрали и представили на Владимир Путин негов двойник. Бързината им – само година след встъпването му в длъжност като президент, била обяснена с факта, че с по-голямата активност на държавния глава расте и опасността от покушения.

Слуховете в Русия твърдят, че първият кандидат за двойник на Путин бил открит в Урал още в средата на 2000 г. Ставало дума за работник от промишлено предприятие. През есента на същата година плъзват подозрения, че президентът има двойник. Жителите на Санкт Петербург били твърде объркани, когато Владимир Владимирович посетил родния си град, където работил дълги години. Наложило се ФСО след това надълго и нашироко да се обяснява, че никакъв двойник не е имало.

Най-известното име сред познатите двойници на Путин е Анатолий Горбунов, шеф на телекомуникационна фирма от Волгодонск. Той отначало не забелязал, че прилича на най-известния мъж в Русия. След като Путин станал президент, му се струвало странно как хората го оглеждат по улицата или в трамвая. Някои даже го заговаряли и разпитвали по държавни въпроси.

През юли 2000 година Владимир Путин посетил Волгодонск. Тогава майор Михаил Касянов от президентската охрана се натъкнал на Горбунов в една сауна. Не могъл да повярва, че на пейката сред парата седи не до своя шеф, а до негов двойник.

Заради приликата си с Путин Анатолий често участва в представления и телевизионни шоупрограми. Преди години бил член на жури в конкурс по красота в курорта Кавминводи, Ставрополска област. Преди началото водещият на шоуто обявил, че от няколко дни в курорта е самият президент. Анатолий се появил на сцената и останалите членове на журито, все местни първенци, мигом се изпружили достолепно. Дълго не могли да приемат, че са били изпързаляни.

Дори в сърцето на Москва понякога настава смут, когато срещнат Горбунов. Веднъж той се разхождал с приятел по Червения площад. Усетил как стотици чифтове очи следят всяка негова стъпка. Тогава Анатолий се обърнал към приятеля си на висок глас: „Сега смятам да ремонтирам храма „Василий Блажени“, след това пак се захващам с Кремъл.“

„Владимир Владимирович, наистина ли сте вие?“, намесил се мъж наблизо. „Да, само че съм инкогнито“, продължил театрото двойникът от Волгодонск. Онзи засиял от щастие и бързо-бързо настигнал своята група да се похвали с кого е разговарял.

Горбунов също обича да спортува, три пъти седмично е в тренировъчната зала. И той има две дъщери. Но не се интересува от политика.

Друг двойник на Путин е Юрий Широков, председател на съвета на село Первушино, Башкирия. От 2000 година насам съселяните го наричат „нашия Путин“. Преди години той се оказал в Москва точно когато Путин бил в Уфа. В една бензиностанция плащал на касата, в този момент по радиото обявили: „Президентът замина за село Черниковка.“ Касиерката онемяла, сякаш пред нея имало призрак.

Още един двойник може да бъде открит в село Блиновска, област Вологда. Еднакъв ръст и походка, смайваща външна прилика и отгоре на всичко – адаш! Владимир станал център на внимание за съселяните си, когато цяла Блиновска гледала по телевизията на живо пресконференция с Путин. Скоро след нея местният Владимир, работник в горското стопанство, спрял да пие и започнал редовно да се бръсне. Размечтал се да се снима в телевизионен сериал, в която играе – разбира се – ролята на президента.

Дима Зимов, който е от Кимовск, град в Тулска област, и младият Владимир Путин си приличат като две капки вода. Това установили преди 6 години лично служители от местния филиал на ФСБ. Тогава Дима и съучениците му от интерната посетили службата в Тула.

Като го зърнали, командосите ахнали. Бързо схванали на кого прилича 14-годишният тогава хлапак. От него научили, че обича да кара ски (като Путин). Любимите му предмети в училище били физкултура и трудово. „Искаш ли да станеш чекист (от член на ЧК, предходник на КГБ, където навремето е работил Путин), попитал репортер на в. „Комсомолская правда“. „Не“, отсякло момчето. „Е, ще пораснеш, ще поискаш“, поправили го учителите му.

Дима произхожда от многодетно семейство. Майка му е медицинска сестра. За баща си знае само, че преди години се е запилял някъде в Москва.

През 2003 година в Северодвинск, Архангелска област, се появил още един „Путин“. Серьожа Кузмин, ученик от 25-о училище, станал местна звезда, след като в самодейния театър изиграл президента.

Дотогава почти никой не забелязвал дребничкия ученик с изрядна външност. След представлението всички започнали да му обръщат внимание. Молели го да им изпълни „нещо путинско“. Сергей започнал да следи редовно тв новините. Старал се да запамети всяка реплика, произнесена от Путин.

„Той изигра великолепно ролята на Путин – смята бившата му класна Наталия Козяк. – И гласът му прилича, и походката. Мимиките и телосложението – също, макар че Серьожа не е тренирал джудо. Много е артистичен. Само да се учеше по-добре. Английският му се удаваше, обичаше историята. Но не му вървеше с физиката и математиката. Както, доколкото знам, е било навремето и с Путин.“ /alterinformation.wordpress.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!