Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Загуба на зрение и слух в затвора, заради медитация


Сцена от китайски затвор

Изтезания в затвора водят до влошаване здравето на 62-годишна жена в рамките на една година...

Когато дъщерята на г-жа Sheng Chunmei я посетила миналия септември открила, че майка й е развила катаракта и не може да вижда добре. Майката също така казала, че охраната я принуждава да стои права за дълги периоди от време и й забранява да спи, защото тя не искала да се откаже от практикуването си на Фалун Гонг, медитативна дисциплина, преследвана от Китайската комунистическа партия.

Два месеца по-късно, когато дъщерята отишла отново на посещение установила, че майката има проблеми и със слуха. При третото си посещение през февруари тази година, г-жа Sheng вече била загубила почти напълно зрението и слуха си.

Дъщерята не можела да повярва, че затворът е превърнал майка й в сляпа и глуха само за една година - и то след като здравето й се възвърнало след като започнала да практикува Фалун Гонг през 1996 г. Затворът обаче отказвал да предостави медицинска помощ, нито пък разрешавал да излезе под гаранция.

Госпожа Sheng, както и нейните съпруг и дъщеря са били задържани няколко пъти от 2011 г. насам за разясняване истината относно преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия. Дъщерята е освободена, но двамата й родители са все още в затвора, където продължават да ги подлагат на принудителен труд и изтезания. /minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!