Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Генераторът на Тесла по-мощен и от АЕЦ

Генераторът на Тесла

Генератор на Тесла по-мощен и от най-големите атомни електроцентрали

Дори и да изчерпи всичките си запаси от газ, Русия пак няма да се окаже в енергийна зависимост. В горите край Москва се крие съоръжение, което е по-мощно от всички атомни електроцентрали — генераторът на Тесла.

Между гора от дървета в Москва, се крие шедьовър на легендарния физик Никола Тесла, който сега за първи път е бил заснет от въздуха.

Именно в гората в околностите на Москва се намира мистериозния „Tesla Tower“ — генератор, който за първи път е бил заснет от въздуха с помощта на дрон. Става дума за огромен генератор, който е смятан за един от най-мощните в света.

Споменатия генератор е бил построен от руския институт за електроинженерство през 70-те години. Целта на този проект е да се направи машина, която да тества ефекта, който мълнията има над самолетите.

Покрай тези изследвания, било планирано още машината да се използва за тестване на електромагнитния пулс, както и да се проучи какъв ефект могат да имат ядрените и слънчеви експлозии върху транспортните средства и електрониката.

Генераторът на Тесла е в състояние да направи по изкуствен път мълнии с дължина до 150 метра, но това далеч не е единственото му умение. Той е толкова мощен, че може да „изпусне“ енергия, колкото и всички заводи в Русия взети заедно, включително и атомните електроцентрали. Все пак продължителността на един подобен заряд не е голяма 0 този ефект може да продължи само 100 микросекунди.

Структурата на тази интересна машина напомня на извънземна технология, така че многобройните теоретици на заговори, създадоха редица легенди, през последните години, по повод на това, за какво наистина служи генераторът на Тесла, който, съвсем очаквано, не е достъпен за обществеността. /razkritia.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!