Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Kак НАТО спонсорира „Ислямска държава“ и използва джихадистите за „скрита“ инвазия в Сирия?

Немското издание „Дойче Веле“ започна интересно разследване – кой финансира наемниците, провизиите и оръжията на стойност милиони долари, които редовно, натоварени в камиони, навлизат в Сирия от територията на Турция, която е държава-член на НАТО, и най-вероятно попадат в ръцете на „Ислямска Държава“

Syria-Ammunition-Seized-by-IS-at-Brigade-121-Hasakah

Публична тайна е, че Турция подкрепя наемниците в Сирия, които се бият за свалянето на Башар ал-Асад и не спря да го прави дори когато, временно, американския президент Барак Обама реши да прекрати помощта за наемниците (изразяваща се в парична и военна помощ плюс обучаване) тъй като често тя попада в ръцете на „грешните бунтовници“.

oil_export_turkey725

Нестихващата подкрепа на Турция за наемниците в Сирия, чийто лидер Реджеп Ердоган счита Башар Асад за свой личен враг и тихото задоволство от експанзията на ИД в Ирак и Сирия имат и чисто икономическа мотивация – Турция пре-продава заграбения петрол от джихадистите в Сирия и Ирак на държави-членки на ЕС „изчиствайки го“ чрез Израел. След това всички в ЕС, които купуват петрола евтино се преструват, че той идва от Израел.

В последствие САЩ и Саудитска Арабия отново се договориха да продължат подкрепата си за наемниците. Вашингтон публично обяви, че Турция подкрепя „Ислямска държава“ на фона на усилията на оглавената от Щатите коалиция срещу джихадистите в Ирак и Сирия (което не е нищо повече от параван за отдавнашните желания на САЩ да нанася военни удари в Сирия). Отношенията между Ердоган и Обама обаче изглежда са се нормализирали, тъй като двете държави обявиха, че ще продължат да обучават нови наемници на територията на Турция и да ги вкарват през турските канали право на бойното поле в Сирия.

Разследващите журналисти в немското "Дойче веле" се опитват да проследят кой финансира камионите, натоварени с бойци, оръжия и всякакъв тип провизии, най-вероятно стигащи право в ръцете на джихадистите, които навлизат в Сирия през турски канали.

Турция, държава-членка на НАТО от далечната 1952 година изигра ключова роля в дестабилизацията и подклаждането на войната във съседна Сирия от 2011 година насам. Турция превърна своята територия в транзитна зона, през която радикалите се вливат в Сирия. Това означава, че НАТО подпомага инвазията на „черната чума“ в Сирия през своите територии.

 

http://nsnbc.me/wp-content/uploads/2013/03/Arms-Pipeline-300x253.jpg

Основните потоци, през които наемниците и ислямистки радикали нахлуват в Сирия, подпомагани от редица държави в т.ч. и членки на НАТО в нарушение с Конвенцията срещу използването на наемнически сили.

През 2011 година приключи конфликта в Либия, която сега тъне в хаос и разруха, сред които въоръжени групировки се борят за властта в разпадналата се държава. Голяма част от тях побързаха да се прехвърлят на „гурбет“ в Сирия, където избухна войната през същата година. По-голямата част от тях идват от целия Близък изток и Северна Африка и нямат нищо общо със Сирия, те са просто радикали и наемници, по-голямата част от които използваха именно турски канали, за да навлязат в Сирия. Според немското разузнаване едва 5% от всички „бунтовници“ в Сирия са от сирийски произход – всички други са наемници от чужди държави. Другите „транзитни зони“ за нахлуването им в Сирия са Йордания и Ливан, в които също има военни лагери, в които те биват обучавани от военни ескперти от САЩ.

В допълнение не малко количество джихадисти заминават за Сирия и други размирни локации през територията на държави-членки на НАТО. Огромно е притеснението от завръщащи се от Сирия наемници в държавите, на които те са граждани. Осезаемо е притеснението в Германия и Великобритания.

САЩ, НАТО и партньори като Саудитска Арабия директно подхранват „Ислямска Държава“ (която е издънка на подпомаганата от ЦРУ по времето на Съветската офанзива в Афганистан през 1980-те Ал Кайда и муджахидините) с политиката си, насочена срещу Сирия. В държавите-съседки на Сирия – Турция, Йордания и Ливан ЦРУ обучава наемници, които въоръжава и вкарва в Сирия, използвайки тези съседни на Сирия държави като „плацдарм“ за поредната „прокси“ интервенция на САЩ. /alterinformation.wordpress.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!