Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Загадка около Бермудския триъгълник: Пирамида създава бедствията?

Бермудския триъгълник крие много тайни, но тази определено е най-любопитната

Нови открития хвърлиха светлина върху тайната на Бермудския триъгълник. Гигантска стъклена пирамида „зове“ към дъното на океана преминаващите над нея самолети и кораби. Тя е открита на дъното на морето в района на Бермудския триъгълник.

Според учените, именно тя може би е причината за големия брой мистериозни изчезвания на кораби и самолети в района. Какво влияние оказва върху въздушните и плавателни съдове странното съоръжение не е ясно. Загадка остава и кой, и защо го е поставил там, както и откога се намира в центъра на най-мистичната зона в света.

Бермудския триъгълник разкрива нова своя загадка

Бермудския триъгълник разкрива нова своя загадка

Стъклената структура е открита от океанографа Верлаг Майер с помощта на сонарна технология. Тя е позиционирана на дълбочина от 2000 метри, пишат от mkd-news.com.

На снимките, направени от Майер, въпросната пирамида изглежда частично прозрачна и се предполага, че е създадена от някакъв вид стъкло, а може би дори и от кристали.

Мистерията се разплита

Мистерията се разплита

Учените изчисляват, че размерите на новооткритата пирамида са много по-големи от размерите на пирамидите — гробници на фараони, които са направени в Египет през античния период. Основата й е правоъгълник с дължина 300 метра и широчина 200 метра, а върхът й се издига на около 200 метра над морското дъно.

На върха на пирамидата се открояват две огромни дупки, като през едната от тях водата преминава с висока скорост и така създава силен подводен водовъртеж. Заради него на повърхността на водата се образуват вълни, които засмукват към дъното всичко около тях.

Бермудският триъгълник дълги години е смятан за прокълнато място и едно от най-странните места на земята. Причина за това са именно катастрофите с кораби и самолети, които мистериозно изчезват в района. Десетките инциденти, сблъсъците със странни природни явления, както и провалът на всеки опит да се научи нещо повече за необичайната зона, родиха стотици теории за Бермудския триъгълник. По всичко обаче изглежда, че учените най-после ще успеят да открият отговора на една от най-големите световни загадки. /razkritia.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!