Следвайте "Буднаера" в Телеграм

“Касапи в бели престилки”

Китайският конгрес по трасплантации под ударите на нетизени

(отляво надясно) Крейг Кели (член на Парламента, Астралия), професор Мария Фиатароне Синх (Университета на Сидни) и Джон Мадигън (сенатор) по време на митинг по повод 15-тата годишнина от началото на преследването на Фалун Гонг, проведен пред Австралийския парламент на 16 юли 2014 г.
(отляво надясно) Крейг Кели (член на Парламента, Астралия), професор Мария Фиатароне Синх (Университета на Сидни) и Джон Мадигън (сенатор) по време на митинг по повод 15-тата годишнина от началото на преследването на Фалун Гонг, проведен пред Австралийския парламент на 16 юли 2014 г. (Minghui.org)

Китайският национален конгрес по трансплантации бе проведен в атмосфера на странност и неголяма гласност. Информацията за него бе публикувана в последната минута и в навечерието му конгресът бе отменен за по-късна дата.

Седмица преди началото на конгреса Световната Организация за Разследване Преследването на Фалун Гонг (WOIPFG) публикува два доклада относно насилственто събиране на органи в Китай. Според тях бивш здравен министър на Китай е потвърдил, че лично бившият лидер на Китайската комунистическа партия и Китай, Джянг Земин, е наредил да се събират органи от практикуващи Фалун Гонг, както и че членове на Централната военна комисия са обсъждали този въпрос помежду си.

Тези новини шокираха граждани в Китай. Някои протестираха онлайн, дори открито, срещу провеждането на конгреса, като казаха, че много от участниците в този конгрес са “касапи в бели престилки”.

Така конгресът бе преместен с един месец по-късно и онлайн информацията за него бе само на китайски език, с непълни данни за него и участниците му.

Нетизените (китайски интренет потребители, бел. ред.) не закъсняха с коментарите и въпросите. Един от тях писа, “Сега вече цял свят знае, че болниците в Китай имат много касапи с бели престилки. Ако проведат този конгрес открито, това само ще извади наяве цялата им грозота.”

От 2000 г. насам болници в Китай се хвалят отлайн с много кратките си срокове за намиране на органи, вариращи от една до няколко седмици.

Относно конгреса нетизен от Шанхай писа, “Това е среща за убиване и събиране на сърца, среща на демони. Аз определено протестирам против нея.”

От североизточния Далиан Сити коментираха, “В миналото обвинения от другата страна на Великата Файъруол за събиране на органи бяха обявени за клевети, а сега много факти вътре в Китай предоставят косвени доказателства за тези обвинения”.

Други отвърнаха на коментарите, “Нещата, ставащи в тъмните ъгли, ще излезат наяве рано или късно. Освен това, трансплантация не може да се направи от един човек. Централната болница №1 в Тянджин бе взета на прицел от световните медии. Кой е източникът на тези органи? Това е една мистерия, която ще бъде разкрита и е само въпрос на време”.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!