Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как да разчитаме дрескода

Дългите рокли са задължителни за официални събития

Всички сме получавали покани с посочен дрескод за събитието. Но често се обърквате и започвате да търсите съвети от по-опитните в това отношение познати и приятели. Получава се така, че сте доста неориентирани в това какво да облечете, когато на поканата има указан дрескод, отколкото когато няма такъв. Разбира се, когато е посочено изискване за определен стил, има и очаквания на домакините, че вие ще се съобразите с него. Това стои като пътеводна светлина в шопинг обиколката ви в търсене на конкретния тоалет.

Ето защо темата за дрескода на различните видове събития винаги ще бъде актуална. Независимо дали професионалният ви живот изисква от вас да се съобразявате с определен дрескод или сте канени на сватба, чийто дрескод е „Black tie optional“, предлагаме ви някои основни насоки в изискването за облеклото на различните видове събития. 

Дрескод „Black Tie“

Това е кристално ясно указание – мъжете носят смокинг, а жените – дълга до земята рокля. Най-лесният начин да се облечете за събитие, е, да се обличате според очакванията на домакините.

Дрескод „Black Tie Optional“

Това е вариант на този строг дрес код, който дава известна свобода. Мъжете може да сменят смокинга с тъмен костюм и вратовръзка или папийонка. Тази „непринуденост“ се отнася и за жените, които може да облекат рокля до коляното, но при всички случи да бъде изискана.

Дрескод „Cocktail“

За мъжете това означава тъмен костюм с вратовръзка, а за дамите – къса рокля, подходяща за танци, но все пак елегантна. Ако се съмнявате, може да облечете просто малка черна рокля и да я комбинирате с елегантни бижута.

Дрескод „Festive“

Това означава, че се изисква празничен елемент във визията ви. Този дрескод е подобен на „Cocktail“, но допуска по-фриволни отклонения като пайети по роклята или ярки и силни цветове и материи като червен или златист сатен например. Мъжете може да се включат с тематична вратовръзка към костюма.

Дрескод „Business Formal“

За много дневни събития се изисква полуформален дрескод (например за работни обеди или конференции). Това означава отново костюм с вратовръзка за мъжете, чийто цвят може да не е тъмен. Дамите е добре да се впишат с делова рокля за събитието или с костюм с панталон. Идеята е да се чувствате удобно на бизнес събитието.

Дрескод „Business Casual“

В повечето офиси на големи компании този дрескод е изискване за всеки ден. За дамите това означава костюм с панталон или по-лежерна блуза и панталон, както и делова рокля. Мъжете може да си позволят панталон с риза, без да е задължително да са с костюм. Абсолютно забранено е да се носят дънки и спортни обувки.

Дрескод „Casual Dressy“

Този дрескод е една идея по-формален от вашия ежедневен стил. Дамите може да комбинират панталона си с обувки или боти на висок ток. Мъжете трябва да добавят към любимите си дънки едно сако, но не да е смачкано от лен.

Дрескод „Casual“

Този дрескод позволява всичко, включително дънки и маратонки. Роклята може да бъде най-удобната, която имате, независимо в какъв стил е. /pik.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!