Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Създават нова раса деца мутанти (Невероятни разкрития)

Kristina Mileva

Изкуствено създават нова раса деца мутанти, първото поколение вече е факт

Деца мутанти живеят между нас. Първото поколение генетично модифицирани бебета вече завършват средното си образование. Невероятен експеримент правен в края на миналия век, разкрива шокиращи факти за опити с бебета. Учени влезли в ролята на богове са на път да променях хода на човешката еволюция.

Новината за първия успешен трансфер на генетичен материал при зачеване на генетично променено човешко бебе е публикувана в списание „US Medical Journal“ през 1997-ма година. В 30 ембриона е бил имплантиран генетичен материал от трети човек. Децата, създадени по този начин, всъщност имат допълнителни гени от ДНК на две майки, а технически това означава, че имат трима родители. Пълна мистерия е обаче дали всички деца мутанти са здрави, пишат от mkd-news.com.

Създават изкуствено деца мутанти

Създават изкуствено деца мутанти

Експерти от института за репродуктивна медицина и наука (IRMS) при медицински център „Saint Barnabas“ (SBMC) са проявили интерес към тези деца и са изследвали най-малко 17 от тях, които днес вече са тийнейджъри. Резултатите от тяхната работа все още не са публикувани. Въпреки че на нас в този момент не ни е известна самоличността на тези „генетично модифицирани“ деца, нито в какво здравословно състояние са те, етичният въпрос за създаване на хора по желание остава гореща тема.

30 ембриона са с допълнително ДНК от трети родител

30 ембриона са с допълнително ДНК от трети родител

Генетичната промяна на хората, с цел създаването на по – съвършена човешка раса, или получаването на определени физически характеристики, е предмет на ожесточени спорове между учените, политиците и другите заинтересовани.

Американската агенция за храните и лекарствата е забранила още през 2002-ра година генетични модификации на ембриони, обосновавайки решението си с факта, че става дума за „биологичен продукт“, който попада в юрисдикцията. Вярно е, че въпросната генна модификация се извършва в случаите, когато съществува опасност, при която родителите на децата ще им предадат някаква тежка генетична болест.

Но това не изключва възможността учени да решат експериментират с деца мутанти, с идеята да създадат съвсем различен биологичен вид или раса. Тези тийнейджъри, обаче, биха могли да прехвърлят генетично модифициран материал на следващото поколение, което означава, че въпреки че има забрана за такива интервенции в бъдеще, факт е, че вече имаме „пуснат на пазара“ биологично модифициран генетичен материал. /razkritia.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!