Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дом-конструктор: сглобява се за 4 дни и не изисква почти никакво отопление (видео)

1 - Copy

За отопление на жилищни сгради се изразходва около една трета от цялата консумирана енергия. Следователно сега в изграждането на къща, е много важна максималната  изолация. Отчитайки този фактор, инженери от архитектурно студио са разработили концепция за енергоспестяваща пасивна къща.

Специалисти от  френското архитектурно студио MultiPod Studio представиха проекта за пасивен дом Pop-Up House. Това е структура с много ниска консумация на енергия на квадратен метър. Това  се постига чрез намаляване на загубата на топлина на къщата.

Архитектурното студио е патентовало уникален подход към изграждането на пасивни конструкции, които осигуряват отлична топлоизолация на достъпна цена. На първо място, това е компактният размер, правилната геометрия на сградата, херметичност и подходяща вентилация.

7

Pop-Up е съставена от изолационни плочи, обшито с леки  дървени панели. Инсталирането му трае  само 4 дни. Първият прототип на Pop-Up вече е построен в южната част на Франция. Ниска цена и високо качество правят този проект доста конкурентен. /analizator.eu

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!