Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Стрес ли?! Забравете го с тези храни!

горски плодове
Fotolia

Ето кои храни ни предпазват от така вредния и опасен стрес!

Храната е източник на сила, енергия, тя ни държи живи и ни помага да оцелеем. Но някои храни имат и други вълшебни свойства. Една от тези функции на храната ни е да се „бори” с огромния бич на забързаното ни ежедневие- именно стреса. Когато сте гневни на шефа, когато нещата в къщи не вървят, когато някой ви ядосва или трябва да изнасяте реч пред много хора и кръвното ви е на макс, добре е да знаете какви храни може да си хапнете преди това. Ето и някои от храните, които ни помагат да бъдем много по-спокойни и уравновесени.

Всякакви горски изкушения като малини, боровинки, къпини са страхотен борец срещу стреса. Те съдържат витамин С, доказан микроелемент, който се справя с всяка патова ситуация. Същата роля в ежедневието ни може да изиграе и портокалът. Прекрасният плод може да го консумирате като във вид на сок, така и на фреш или просто да си го похапвате. Плодът на портокала съдържа също в голямо количество витамин С. Той действа успокояващо на нервната система и снижава кръвното налягане.

Авокадото е също мощен антистрес плод. Той е изграден от много полезни мазнини, а и антиоксиданти. Може да се яде натюр или в салати.

Аспержите са храни, които се консумират или в натурално състояние или варени, пържени. Както и да си ги похапвате обаче трябва да знаете, че зеленчука съдържа витамин Д и фолиева киселина, които две вещества се справят успешно със стреса.

Скаридите имат действие на релакс и възстановяване заради по-голямото съдържание в тях на цинк.

Орехите подобряват паметта, но и се справят успешно със стреса заради наличието на омега киселини в тях. Ядките им са полезни и за цялостната стабилизация на организма. Орехите може да ги приемате ежедневно в свеж вид или да си ги прибавите към салати, както и към таратора. Яжте поне няколко от тези храни и ще забравите стреса! /razkritia.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!