Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Две лесни рецепти за укрепване на имунитета ипрочистване на организма

Предлагаме ви лесни рецепти за полезни фрешове, богати на ценни витамини, целулоза и минерални соли, които прочистват организма и го зареждат с повече енергия.

За укрепване на имунитета

Морков + домат + лимонов сок

Витамините от тези растителни продукти, известни като каротеноиди, допринасят за приятния тен.

С действието им като антиоксиданти играят съществена роля за предпазване на клетките от застаряване. Комбинацията от морков, богатия на шкопен (вид антиоксидант) домат и витаминозния лимонов сок стимулира колагена, пише сп. "Здравен журнал".

За да усетите полезното действие на тази напитка, приемайте в продължение на 15 дни 2 или 3 пъти в годината по една голяма чаша от сока на обяд и на вечеря.

Резултатът става видим още през първата седмица. Тъй като сокът е хранителен, изпивайте по една чаша към 16-17 часа, ако почувствате глад.

За прочистване на организма

Домат + цвекло + целина + краставица

Сокът от моркови и цвекло помага на черния дроб да се освободи от токсините, целината подобрява функционирането на отделителната система, а краставицата има прочистващо действие.

Свежите зелени подправки (магданоз, пресен лук и кориандьр) имат силно енергийно действие.

В продължение на една или две седмици пийте този сок, за да прочистите добре тялото от токсините, натрупани от стрес, замърсяване и приемане на недостатъчно богата на плодове и зеленчуци храна.

Изпивайте по една голяма чаша зеленчуков сок преди хранене и приемайте но 7 или 8 чаши вода дневно. /narodna-medicina.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!