Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Отстранете двойната брадичка за 10 минути

За съжаление, това явление е все по-често при жените, особено с течение на годините. За щастие има бързо и просто решение за това. Този визуален проблем може да бъде решен с малко упражнения и много постоянство.

Почнете с масаж

Масажът е един от най-ефективните и най-простите начини да се отървете от залежи под брадичката. Не ви е необходимо много време, сръчност или усилия.

Първо с пръсти докосвайте кожата под брадичката с потупване, а след това с пръсти направете ход от шията към брадичката.

Докато правите това, нагласете челюстта така че долната челюст да ви бъде издадена преди горната.

Правете това около 5 минути сутрин и толкова вечер по време на мазането с крем.

Затегнете мускулите

Масажът помага, но за да бъде красива брадичката и младостта е необходимо да активирате мускулите.

Един от начините е методът, който най-често се препоръчва. Отворете широко устата, долната част на устната разширете чрез долната челюст и от това положение движете нагоре-надолу. Това се повтаря около 15 пъти за начало, а след това може и да увеличите този брой.

Целунете тавана

Друго интересно, популярно и ефективно упражнение, което също не отнема твърде много време. Можете да стоите или седите, само е важно гърба да е изправен. Главата дръпнете назад, така че да виждате в тавана и да усетите как ви се протягат мускулите под брадичката.

След това натиснете устните като че искате да целунете тавана и остане в това положение за около 5 секунди. Докато правите това, погрижете се и останалите мускули на лицето да бъдат спокойни.

Упражняване на съпротива

Палеца на едната ръка поставете на костта от долната челюст, точно на мястото, където се свива и продължава нагоре към ухото, а средният пръст от другата страна.

Така, ръката ще направи дъга, на която ще може да разчита главата. Натискът не трябва да бъде твърде силен, но трябва да почувствате, че мускулите са активирани.

За да бъде ефективно упражнението е необходимо да поддържате тази позиция най-малко 10 минути или поне два пъти по 5 минути. /zdravno.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!